
Novi broj magazina Hoteli & Restorani je u distribuciji
Pred vama je novi broj magazina Hoteli & Restorani za period zima – proleće. Kao i uvek donosimo vam zanimljive novosti iz hotelsko-restoranske...
pročitaj jošNovi meni restorana The Square odvešće vas na mesto gde se tradicionalna gastronomija, uzdignuta na nivo najfinije kuhinje, susreće sa arhitektonskom preciznošću i stilom. Chef David Šimunić to oseća kao celinu, kao da se dva sveta spajaju, predstavljajući samu esenciju njegove kreativnosti.
Da li ste ikad mogli da zamislite da ćete probati dekonstruisanu rusku salatu od čipsa od povrća, burek od guščje džigerice sa izobiljem crnih tartufa, ili možda, skoro pa, zaboravljenu kavurmu, u fine dining restoranu u srcu Beograd?
Nismo ni mi! Ali kada smo probali ovaj meni, postalo je jasno da je to uzbuđenje koje nam je potrebno u lokalnoj gastronomiji. Zato vas sa pozivamo da posetite restoran The Square i probate Davidov novi meni, počevši od 7. novembra.
Sa idejom da se oda počast tradicionalnim srpskim receptima, ali i sa željom da gostima približi nove dimenzije već poznatih jela, stoji ambicija da se istakne i spoji najbolje od oba sveta.
Ono što dopunjuje ove izuzetne kreacije na tanjiru jeste priča o Davidovom talentu koji se pruža van okvira konvencionalnog kreativnog toka. Naime, kao nesuđeni arhitekta on vešto iscrtava svako jelo pre nego što kuhinjski pult preuzme pažnju celog procesa. Kroz njegove crteže želeli smo da se pridružite stvaralačkom procesu, od samog početka pa sve do krunisanja priče, za stolom u The Square restoranu.
Pastry chef Petar Žuljević, prepoznat kao lider u premium segmentu poslastičarstva, kreirao je ekskluzivnu kolekciju torti za Crowne Plaza Belgrade...
pročitaj jošEnso i ovog leta podiže lestvicu na beogradskoj fine dining sceni. Iza sezonskog menija punog preciznosti i smelih kombinacija stoji chef Nedeljko ...
pročitaj jošTermin "od njuške do repa" je nastao krajem devedesetih godina, a prvi ga je upotrebio chef Fergus Henderson, koji je u istoimenoj knjizi propagira...
pročitaj još