Art of plating – 10 zapovesti
Vodič kroz umetnost serviranja koji smo vam priredili pružiće vam sve što treba da znate o plating tehnikama koje možete videti u najboljim fine-di...
pročitaj jošU Lijonu su proglašeni najbolji kuvarski timovi na svetu. Pobedu je odnela reprezentacija Danske, a slede je Norveška i Mađarska.
Ovo izdanje Bocuse d‘Ora stavilo je glavni akcenat na ideju društvenog angažmana. Posebno je bio zanimljiv događaj pod nazivom „Nahranite decu“. Svaki tim je morao osmisliti kompletan meni istovremeno nutritivno izbalansiran i zabavan koji su ponudili deci.
Sastavili su i poseban dečji žiri koji su činila deca od deset godina koja su komentarisala jela timova iz 24 zemlje. Pobednik u ovoj kategoriji je bio francuski tim. Pored ove dečije kategorije, najviše uzbuđenja je izazvala kategorija jelo na bazi grdobine. Tim Švedske je izvojevao tesnu, ali po mišljenju većine, zasluženu pobedu.
Legendarni šef Pol Bocuse je osmislio ovo prestižno svetsko takmičenje za kuvare još 1987. godine. Danas je Bocuse d’Or daleko više od običnog gastronomskog takmičenja. To je svojevrsna laboratorija izvrsnosti i inkubator talenata u kojem predanost, strast, tehnika i kreativnost određuju najveće kuvare sutrašnjice, kao i odskočna daska za svako ko želi steći međunarodno priznanje.
Chef Aleksandar Kerekeš se nakon Beograda zaputio na jedno od najlepših ostrva u Jadranskom moru. Kao i svaki profesionalac obišao je svaki kamen n...
pročitaj jošČuveni chef Alain Ducasse objašnjava kada je zamalo dao otkaz, zašto je veganska hrana budućnost, govori o rekordnim Michelinovim zvezdicama i zaš...
pročitaj jošU septembru 2022. godine Zemun je postao bogatiji za nesvakidašnji gastronomski eksperiment. Tri chefa, tri musketara, Nikola Rosić, Nenad Atanasko...
pročitaj još