
Art of plating – 10 zapovesti
Vodič kroz umetnost serviranja koji smo vam priredili pružiće vam sve što treba da znate o plating tehnikama koje možete videti u najboljim fine-di...
pročitaj jošU Lijonu su proglašeni najbolji kuvarski timovi na svetu. Pobedu je odnela reprezentacija Danske, a slede je Norveška i Mađarska.
Dečji meni reprezentacije Francuske
Ovo izdanje Bocuse d‘Ora stavilo je glavni akcenat na ideju društvenog angažmana. Posebno je bio zanimljiv događaj pod nazivom „Nahranite decu“. Svaki tim je morao osmisliti kompletan meni istovremeno nutritivno izbalansiran i zabavan koji su ponudili deci.
Švedsko jelo od grdobine
Sastavili su i poseban dečji žiri koji su činila deca od deset godina koja su komentarisala jela timova iz 24 zemlje. Pobednik u ovoj kategoriji je bio francuski tim. Pored ove dečije kategorije, najviše uzbuđenja je izazvala kategorija jelo na bazi grdobine. Tim Švedske je izvojevao tesnu, ali po mišljenju većine, zasluženu pobedu.
Dečji meni reprezentacije Danske
Legendarni šef Pol Bocuse je osmislio ovo prestižno svetsko takmičenje za kuvare još 1987. godine. Danas je Bocuse d’Or daleko više od običnog gastronomskog takmičenja. To je svojevrsna laboratorija izvrsnosti i inkubator talenata u kojem predanost, strast, tehnika i kreativnost određuju najveće kuvare sutrašnjice, kao i odskočna daska za svako ko želi steći međunarodno priznanje.
Zima je doba godine kada se uživa u toplini, jačoj hrani, snažnijem i punijem vinu - vreme istinskog hedonizma. Atelje vina Šapat, renomirana kuća ...
pročitaj jošNikola Vučković je zavoleo gastronomiju uz svog oca koji je bio ozbiljan gurman i odrastao je uz njegovo kuvanje, a za to što je on izrastao u ozbi...
pročitaj jošSofija Vujasinović, pastry sous chef njujorškog restorana Per Se, otkriva kako se oseća kao prva Srpkinja koja ima važnu ulogu u jednom restoranu s...
pročitaj još