
Chef Rasmus Munk priprema večeru na samoj ivici svemira
Kompanije SpaceVIP i Space Perspective udružile su sredstva i resurse kako bi "otvorili" restoran na visini od 30 kilometara od zemlje. Večeru na k...
pročitaj jošPotpuno drugačije iskustvo u Rovinju ponudio je mladi Rasmus Munk, šef restorana Alchemist sa kojim je publika Weekend Food Festivala ušla u misteriozni Alchemist putem video ekrana, te su imali priliku upoznati svet jednog nekonvencionalnog i ekscentričnog restorana koji svakom posetitiocu otvara put u nepoznato.
Prezentacija i interpretacija jela u restoranu ujedinjuju Munkovu kulinarsku filozofiju i viziju holističke kuhinje u kojoj se isprepliću i nadopunjuju četiri elementa: gastronomija, umetnost, nauka i društvo.
Alchemist je poput avangardnog pozorišta u koje se ide na predstavu u nekoliko činova, s time da se ne zna koliko će ih tačno biti, niti šta se zapravo tamo prikazuje, ali se zna da taj performans traje najmanje tri sata.
U ovaj misteriozni, nekonvencionalni i ekscentrični restoran ulazi se kroz moćna bronzana vrata teška dve tone iza kojih vam objašnjavaju gde ste i šta vas čeka, što je teško za pretpostaviti.
U prvom, minimalistički uređenom prostoru, gde se za početak poslužuju mali zalogaji, koktel ili šampanjac, nema iznenađujućih momenata. Već sledeća vrata vode u nepoznato, u dve zasebne prostorije koje se redovno menjaju i ispunjavaju neverovatnim elementima kroz čudesne, pa i zapanjujuće video projekcije i muziku sa diktiranim osvetljenjem.
Munk kroz svoje kuvanje govori o životu, promenama, istoriji i sadašnjosti, o zastrašujućem digitalnom svetu u kojemu živimo, onome šta činimo, onom dobrom i onom lošem, onom bitnom i vrednom pokušavajući na svoj način stvarati promene i sve nas usmeriti prema onom ispravnom i iskonskom.
Kada su Hotel Gorski & Spa, organizacija „Ja volim Francusku“ i „Međunarodna unija regije Alzas“ najavili dolazak čuvenog francuskog šefa kuhin...
pročitaj jošTajlandska kuvarica Pichaya Pam Soontornyanakij, poznata kao chef Pam, ponela je prestižnu titulu najbolje kuvarice sveta za 2025. godinu po izboru...
pročitaj još