
Uskoro srpsko izdanje knjige „Bordejn: Kompletna usmena biografija“
Bordejn: Kompletna usmena biografija predstavlja insajderski uvid u život ovog sjajnog kuvara iz pera njegove dugogodišnje saradnice Lori Vulever. ...
pročitaj jošPosthumni vodič Entonija Bordena, od pre neki dan možete kupiti na Amazonu. Knjiga sarkastičnog naziva, kao što se od Entonija moglo i očekivati zove se Putovanja po svetu: Nepristojni vodič (World travel: An Irreverent Guide). Autori su slavni šef i njegova dugogodišnja saradnica Lori Vulever. Njih dvoje su još u martu 2017. godine počeli da rade na ovoj knjizi, ali su ozbiljno prionuli na posao tek nekoliko meseci pre njegove smrti u junu 2018.
Povodom objavljivanja knjige, Lori je izjavila da su ona i Borden imali samo jedan sastanak oko knjige, ali je bio toliko produktivan kao da ih je bilo mnogo više.
– Seli smo zajedno i napravili listu mesta koja će sigurno ući u vodič. Izabrali smo mesta o kojima je Entoni imao dobro pamćenje i ona koja su mu prva pala na pamet. Naravno, još je mnogo mesta kojima je bio naklonjen, iako nisu opisana u knjizi. Jednostavno, u vodiču su mesta koja bi vam Toni preporučio da ste ga pitali – rekla je Lori u intervju i dodala:
– Ovo je knjiga o hrani, putovanjima i životu Entonija Bordejna. Nažalost, vodič je ugledao svetlost dana bez glavnog autora i protagoniste. Ne volim da govorim u njegovo ime i nikada to ne radim, ali zaista mogu da ga zamislim veoma ponosnog i uzbuđenog jer je knjigu podelio sa avanturistima širom sveta.
Bordenova posthumna knjiga može se kupiti na Amazonu po ceni od 21.5 dolara. Knjiga u elektronskom formatu za Kindle uređaje staje 24 dolara.
Kristijan Marenić, Chef De Cuisine hotela Garden Hill u Zagrebu, nas upoznaje sa kulinarskom tehnikom pravljenja emulzije putera i vode, koja će sv...
pročitaj jošNikola Vučković je zavoleo gastronomiju uz svog oca koji je bio ozbiljan gurman i odrastao je uz njegovo kuvanje, a za to što je on izrastao u ozbi...
pročitaj jošZima je doba godine kada se uživa u toplini, jačoj hrani, snažnijem i punijem vinu - vreme istinskog hedonizma. Atelje vina Šapat, renomirana kuća ...
pročitaj još