
Vrhunski kuvar Chris Prow ovako pravi jaja Benedikt
Svojevremeno, još dok je radio u Han's Bar & Grillu luksuznog hotela 11 Cadogan Gardens, chef Chris Prow je ponosno isticao da je hrana koju nu...
pročitaj jošŠef Emanuel Andriju sa nama je podelio recept za klasik francuske kuhinje odavno ispisan velikim slovima, koji priprema na svoj način.
Andriju je glavni kuvar u restoranu 1899 hotela Les Manoirs de Tourgéville u luksuznom letovalištu Dovil, u Normandiji. Odgovor na pitanje zašto je postao kuvar leži u Emanuelovom sećanju na svojevremeno loše i bezukusne obroke u školskoj kantini. Ovaj kuvar gaji veliku ljubav i prema baštovanstvu, japanskoj kuhinji i timijanu, začinskom bilju koje izdvaja. Njegov inventivni meni poigrava se sa ukusima lokalnih proizvoda i normandijske ribe, koji su revidirani, reinterpretirani i pomešani.
Sam Andriju je ljubitelj začinskog bilja koje i izgaja u obližnjem povrtnjaku, a zahvaljujući aromatičnosti bilja u svoja jela unosi ukus francuskog juga. Prava simfonija za nepca. Jela koja se daju izdvojiti sa Emanuelovog menija svakako su salata od špargli, marinirani losos sa espumom, zlatni bakalar na podlozi od sirovih i kuvanih špargli, navarin od jagnjetine ali i brojni prilozi.
SASTOJCI
* 150 g milerama
* 300 g rendanog emetalera
* ulje od tartufa
* tartuf
* šnite pršute
* kriške hleba
PRIPREMA
Sjedinite mileram i rendani sir, pobiberite i dodajte nekoliko kapi ulja od tartufa.
Premažite kriške hleba, složite pršutu i par šnita svežeg tartufa.
Pokrijte drugom kriškom hleba i premažite mešavinom milerama i rendanog sira.
Zapecite na 180°C, 12 minuta.
Servirajte uz blago začinjenu salatu.
Kristina Radosavljević nikada nije želela sebe da ističe u prvi plan, već njen rad, kao što je to slučaj i sa ovom kreacijom od lešnika, kafe i mar...
pročitaj jošKristijan Marenić, Chef De Cuisine hotela Garden Hill u Zagrebu, nas upoznaje sa kulinarskom tehnikom pravljenja emulzije putera i vode, koja će sv...
pročitaj jošZima je doba godine kada se uživa u toplini, jačoj hrani, snažnijem i punijem vinu - vreme istinskog hedonizma. Atelje vina Šapat, renomirana kuća ...
pročitaj još