
Vrhunski kuvar Chris Prow ovako pravi jaja Benedikt
Svojevremeno, još dok je radio u Han's Bar & Grillu luksuznog hotela 11 Cadogan Gardens, chef Chris Prow je ponosno isticao da je hrana koju nu...
pročitaj jošŠef Emanuel Andriju sa nama je podelio recept za klasik francuske kuhinje odavno ispisan velikim slovima, koji priprema na svoj način.
Andriju je glavni kuvar u restoranu 1899 hotela Les Manoirs de Tourgéville u luksuznom letovalištu Dovil, u Normandiji. Odgovor na pitanje zašto je postao kuvar leži u Emanuelovom sećanju na svojevremeno loše i bezukusne obroke u školskoj kantini. Ovaj kuvar gaji veliku ljubav i prema baštovanstvu, japanskoj kuhinji i timijanu, začinskom bilju koje izdvaja. Njegov inventivni meni poigrava se sa ukusima lokalnih proizvoda i normandijske ribe, koji su revidirani, reinterpretirani i pomešani.
Sam Andriju je ljubitelj začinskog bilja koje i izgaja u obližnjem povrtnjaku, a zahvaljujući aromatičnosti bilja u svoja jela unosi ukus francuskog juga. Prava simfonija za nepca. Jela koja se daju izdvojiti sa Emanuelovog menija svakako su salata od špargli, marinirani losos sa espumom, zlatni bakalar na podlozi od sirovih i kuvanih špargli, navarin od jagnjetine ali i brojni prilozi.
SASTOJCI
* 150 g milerama
* 300 g rendanog emetalera
* ulje od tartufa
* tartuf
* šnite pršute
* kriške hleba
PRIPREMA
Sjedinite mileram i rendani sir, pobiberite i dodajte nekoliko kapi ulja od tartufa.
Premažite kriške hleba, složite pršutu i par šnita svežeg tartufa.
Pokrijte drugom kriškom hleba i premažite mešavinom milerama i rendanog sira.
Zapecite na 180°C, 12 minuta.
Servirajte uz blago začinjenu salatu.
Kada su Hotel Gorski & Spa, organizacija „Ja volim Francusku“ i „Međunarodna unija regije Alzas“ najavili dolazak čuvenog francuskog šefa kuhin...
pročitaj jošRestoran GiG je ove godine postao novi član visokog društva srpskih restorana čije ulaze krasi crvena Michelinova pločica. - Restoran GiG vredi ...
pročitaj još