
Beppino Occelli: Istorija, proizvodnja i odležavanje
Beppino Occelli mlekara je nastala 1976. godine sa ciljem da uspostavi plodonosnu vezu čoveka i prirode, između sireva Beppino Occeli, regije Langh...
pročitaj jošKora tvrdih, odležalih sireva poput Parmiđana Ređana ili Pekorina jedan je od omiljenih sastojaka za fantastični bujon prepun mirisne arome.
Italijanski kuvari koji znaju šta sve može kora sira ne bi je bacili, naravno, uz preduslov da je sir domaći ili kvalitetan, čija kora nije plastična. Korom sira možete spasiti i umak kojem manjka ukusa, a sve što treba jeste da zagrejete odabranu tekućinu (vodu za supu, gotov bujon ili umak) u šerpi, pa pre nego što provri ubacite koru. Kuvajte je na laganoj vatri dok ne ispusti mirisnu aromu. Sirni bujon odlično se slaže sa šparglama, brokolijem, prokeljom, karfiolom i gljivama.
Svaki novi projekat koji izađe iz kuhinje chefa Vanje Puškara i tima koji je okupljen pod kapom projekta New Balkan Cuisine izaziva pažnju profesio...
pročitaj jošChef Đorđe Dragomir je iskusan i rezultatima vođen profesionalac u ugostiteljstvu sa više od 18 godina iskustva u upravljanju hranom i pićem, strat...
pročitaj jošRodonačelnici fine dining street fooda u našoj zemlji, Stefan i Sara Živković, nakon što su osvojili Beograd ukusima na Zemunskoj pijaci, početkom ...
pročitaj još