
Burek by Ljubomir Stanišić, omiljeno jelo Kristijana Ronalda
Ljubomir Stanišić chef i vlasnik restorana "100 Maneiras" u Lisabonu, je za čitaoce magazina Cafe Bar & Restoran podelio recept za burek koji s...
pročitaj jošKora tvrdih, odležalih sireva poput Parmiđana Ređana ili Pekorina jedan je od omiljenih sastojaka za fantastični bujon prepun mirisne arome.
Italijanski kuvari koji znaju šta sve može kora sira ne bi je bacili, naravno, uz preduslov da je sir domaći ili kvalitetan, čija kora nije plastična. Korom sira možete spasiti i umak kojem manjka ukusa, a sve što treba jeste da zagrejete odabranu tekućinu (vodu za supu, gotov bujon ili umak) u šerpi, pa pre nego što provri ubacite koru. Kuvajte je na laganoj vatri dok ne ispusti mirisnu aromu. Sirni bujon odlično se slaže sa šparglama, brokolijem, prokeljom, karfiolom i gljivama.
Zima je doba godine kada se uživa u toplini, jačoj hrani, snažnijem i punijem vinu - vreme istinskog hedonizma. Atelje vina Šapat, renomirana kuća ...
pročitaj jošNikola Vučković je zavoleo gastronomiju uz svog oca koji je bio ozbiljan gurman i odrastao je uz njegovo kuvanje, a za to što je on izrastao u ozbi...
pročitaj jošSofija Vujasinović, pastry sous chef njujorškog restorana Per Se, otkriva kako se oseća kao prva Srpkinja koja ima važnu ulogu u jednom restoranu s...
pročitaj još