
Beppino Occelli: Istorija, proizvodnja i odležavanje
Beppino Occelli mlekara je nastala 1976. godine sa ciljem da uspostavi plodonosnu vezu čoveka i prirode, između sireva Beppino Occeli, regije Langh...
pročitaj jošKora tvrdih, odležalih sireva poput Parmiđana Ređana ili Pekorina jedan je od omiljenih sastojaka za fantastični bujon prepun mirisne arome.
Italijanski kuvari koji znaju šta sve može kora sira ne bi je bacili, naravno, uz preduslov da je sir domaći ili kvalitetan, čija kora nije plastična. Korom sira možete spasiti i umak kojem manjka ukusa, a sve što treba jeste da zagrejete odabranu tekućinu (vodu za supu, gotov bujon ili umak) u šerpi, pa pre nego što provri ubacite koru. Kuvajte je na laganoj vatri dok ne ispusti mirisnu aromu. Sirni bujon odlično se slaže sa šparglama, brokolijem, prokeljom, karfiolom i gljivama.
Kada su Hotel Gorski & Spa, organizacija „Ja volim Francusku“ i „Međunarodna unija regije Alzas“ najavili dolazak čuvenog francuskog šefa kuhin...
pročitaj jošRestoran GiG je ove godine postao novi član visokog društva srpskih restorana čije ulaze krasi crvena Michelinova pločica. - Restoran GiG vredi ...
pročitaj jošDa li sam verovao da će MasterChef Srbija iznedriti profesionalnog kuvara? Priznajem da nisam. Ipak, drago mi je što sam pogrešio. Anamaria Babičko...
pročitaj još