Kristina Radosavljevic pastry chef
20.02.2025 Chef

Pastry chef Kristina Radosavljević ovako priprema savršeni mus od lešnika

Kristina Radosavljević nikada nije želela sebe da ističe u prvi plan, već njen rad, kao što je to slučaj i sa ovom kreacijom od lešnika, kafe i marakuje.

Kristina Radosavljević je završila srednju Ugostiteljsku školu u Beogradu, smer poslastičar, a zatim je i diplomirala na Visokoj hotelijerskoj školi, na smeru Gastronomija. Po završetku studija radila je u hotelu Square Nine, a zatim u poslastičarnici Mandarina Cake Shop.

Kristina Radosavljević priprema mus od lešnika i marakuje

Slovi za jednu od najtalentovanijih poslastičara u regionu, a trenutno radi na poziciji Executive pastry chef hotela Isolano Autograph Collection na ostrvu Cres. Maštovita, vredna i skromna je najkraći mogući Kristinin opis, koja nikada nije želela da sebe ističe u prvi plan, već njen rad. Umesto nje, govore njene kreacije, a zadovoljni gost je njena najveća nagrada.

Za mus od lešnika

  • 200 g neutralne pavlake
  • 2 žumanceta
  • 40 g šećera
  • 50 g lešnik paste
  • 100 g mlečne čokolade
  • 2 g želatina u prahu


Potopiti želatin u hladnu vodu. Sjediniti pavlaku, šećer, žumanca i kuvati uz neprestano mešanje žicom do 80°C. Umešati želatin i čokoladu. Uliti u formu po želji i zalediti. Zaleđeni kolač izvaditi iz modle i ostaviti u frižideru da se postepeno odledi.

Za keks od kafe

  • 50 g šećera
  • 50 g istopljenog putera
  • 50 g brašna
  • 50 g belanaca

Sjediniti sve namirnice i ravnomerno rasporediti po željenoj modli. Peći na 160°C 4 minuta. Izvaditi iz modle i ohladiti.

Za marakuja krem

  • 100 g neutralne pavlake
  • 100 g bele čokolade
  • 10 g marakuja pirea

Zagrejati pavlaku i pire i preliti preko čokolade, sjediniti i ohladiti. Ohlađen krem pripremiti u dresir-džak za servis.

Za krem od kafe

  • 100 g belanaca
  • 50 g šećera u prahu
  • 50 g mlevenog lešnika
  • 20 g brašna
  • 20 g šećera
Kristina Radosavljevic pastry chef, desert

Mus od lešnika sa marakuja kremom; IG/@kristina__pastry

Ulupati belanca sa šećerom, umešati ostale sastojke i peći 5 minuta na 180°C. Ohlađen biskvit formirati po želji.

Kompletiranje
Mus od lešnika staviti u centar tanjira. Istačkati tufne od marakuja krema, dekorisati biskvitom od lešnika i keksom od kafe.

AUTOR: Svetislav Stojanović / N.S.

IZVOR: Cafe Bar & Restoran

FOTO: IG/@kristina__pastry

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.

još iz kategorije