
Slushy Machine by Gelato Concept Shop
Dodajte dozu osveženja u svoju ponudu uz vrhunsku slushy machine! Slushy Machine by Gelato Concept Shop - savršena za kafiće, restorane, barove i p...
pročitaj jošKristina Radosavljević nikada nije želela sebe da ističe u prvi plan, već njen rad, kao što je to slučaj i sa ovom kreacijom od lešnika, kafe i marakuje.
Kristina Radosavljević je završila srednju Ugostiteljsku školu u Beogradu, smer poslastičar, a zatim je i diplomirala na Visokoj hotelijerskoj školi, na smeru Gastronomija. Po završetku studija radila je u hotelu Square Nine, a zatim u poslastičarnici Mandarina Cake Shop.
Slovi za jednu od najtalentovanijih poslastičara u regionu, a trenutno radi na poziciji Executive pastry chef hotela Isolano Autograph Collection na ostrvu Cres. Maštovita, vredna i skromna je najkraći mogući Kristinin opis, koja nikada nije želela da sebe ističe u prvi plan, već njen rad. Umesto nje, govore njene kreacije, a zadovoljni gost je njena najveća nagrada.
Za mus od lešnika
View this post on Instagram
Potopiti želatin u hladnu vodu. Sjediniti pavlaku, šećer, žumanca i kuvati uz neprestano mešanje žicom do 80°C. Umešati želatin i čokoladu. Uliti u formu po želji i zalediti. Zaleđeni kolač izvaditi iz modle i ostaviti u frižideru da se postepeno odledi.
Za keks od kafe
Sjediniti sve namirnice i ravnomerno rasporediti po željenoj modli. Peći na 160°C 4 minuta. Izvaditi iz modle i ohladiti.
Za marakuja krem
Zagrejati pavlaku i pire i preliti preko čokolade, sjediniti i ohladiti. Ohlađen krem pripremiti u dresir-džak za servis.
Za krem od kafe
Ulupati belanca sa šećerom, umešati ostale sastojke i peći 5 minuta na 180°C. Ohlađen biskvit formirati po želji.
Kompletiranje
Mus od lešnika staviti u centar tanjira. Istačkati tufne od marakuja krema, dekorisati biskvitom od lešnika i keksom od kafe.
Pavle Gordić, mladi chef novootvorenog bistroa Kajmak & Brie, za magazin Cafe Bar & Restoran beskompromisno iznosi svoje mišljenje o kuvars...
pročitaj jošChef Đorđe Dragomir je iskusan i rezultatima vođen profesionalac u ugostiteljstvu sa više od 18 godina iskustva u upravljanju hranom i pićem, strat...
pročitaj jošRodonačelnici fine dining street fooda u našoj zemlji, Stefan i Sara Živković, nakon što su osvojili Beograd ukusima na Zemunskoj pijaci, početkom ...
pročitaj još