Pastry chef Kristina Radosavljević ovako priprema savršeni mus od lešnika
Kristina Radosavljević nikada nije želela sebe da ističe u prvi plan, već njen rad, kao što je to slučaj i sa ovom kreacijom od lešnika, kafe i marakuje.
Kristina Radosavljević je završila srednju Ugostiteljsku školu u Beogradu, smer poslastičar, a zatim je i diplomirala na Visokoj hotelijerskoj školi, na smeru Gastronomija. Po završetku studija radila je u hotelu Square Nine, a zatim u poslastičarnici Mandarina Cake Shop.
Kristina Radosavljević priprema mus od lešnika i marakuje
Slovi za jednu od najtalentovanijih poslastičara u regionu, a trenutno radi na poziciji Executive pastry chef hotela Isolano Autograph Collection na ostrvu Cres. Maštovita, vredna i skromna je najkraći mogući Kristinin opis, koja nikada nije želela da sebe ističe u prvi plan, već njen rad. Umesto nje, govore njene kreacije, a zadovoljni gost je njena najveća nagrada.
Potopiti želatin u hladnu vodu. Sjediniti pavlaku, šećer, žumanca i kuvati uz neprestano mešanje žicom do 80°C. Umešati želatin i čokoladu. Uliti u formu po želji i zalediti. Zaleđeni kolač izvaditi iz modle i ostaviti u frižideru da se postepeno odledi.
Za keks od kafe
50 g šećera
50 g istopljenog putera
50 g brašna
50 g belanaca
Sjediniti sve namirnice i ravnomerno rasporediti po željenoj modli. Peći na 160°C 4 minuta. Izvaditi iz modle i ohladiti.