
Disfrutar je najbolji restoran na svetu za 2024.
Na tradicionalnoj svečanosti u Las Vegasu u organizaciji World' 50 Best Restaurants restoran Disfrutar proglašen je za najbolji restoran na svetu. ...
pročitaj jošŠef restorana Mirazur, Mauro Kolagreko je novi UNESCO-ov ambasador dobre volje. On je prvi šef u istoriji kojem je pripala ta čast.
Njegov zadatak u budućnosti će biti promocija delovanja Ujedinjenih Nacija na biološkoj raznolikosti. Ovu vest i Kolagrekovo imenovanje je objavila glavna direkrka UNESCO-a Odri Azulaj, a u objašnjenju odluke rekla da je Mirazurov šef izabran zbog svoje gastronomske filozofije utemeljene na senzibilitetu prema svetskom biološkom okolišu i održivosti.
View this post on Instagram
Sve namirnice sa kojima Kolagreko radi, dolaze iz njegove bašte koje okružuju restoran Mirazur. Celokupan rad je posvetio istraživanju i afirmaciji održivosti kao glavnog načela prehrane. Od uzgoja do kuvanja u svim formama. Od pekare, pa sve do visoke kuhinje. Njegova ekipa obrađuje pet hektara biodinamičkog povrtnjaka, deo sakupljaju u šumama u okolini, a sarađuje i sa malim lokalnim proizvođačima. Njegova filozofija je zasnovana na prirodnim sezonskim namirnicama koja poštuje vegetacione cikluse.
Osim što restoran Mirazur godinama ima tri zvezdice i proglašen je najboljim restoranom na svetu u izboru World’s 50 Best Restaurants, 2020. godine postao je prvi restoran na svetu koji se potpuno oslobodio plastike.
Tajlandska kuvarica Pichaya Pam Soontornyanakij, poznata kao chef Pam, ponela je prestižnu titulu najbolje kuvarice sveta za 2025. godinu po izboru...
pročitaj jošKada su Hotel Gorski & Spa, organizacija „Ja volim Francusku“ i „Međunarodna unija regije Alzas“ najavili dolazak čuvenog francuskog šefa kuhin...
pročitaj još