Disfrutar je najbolji restoran na svetu za 2024.
Na tradicionalnoj svečanosti u Las Vegasu u organizaciji World' 50 Best Restaurants restoran Disfrutar proglašen je za najbolji restoran na svetu. ...
pročitaj jošŠef restorana Mirazur, Mauro Kolagreko je novi UNESCO-ov ambasador dobre volje. On je prvi šef u istoriji kojem je pripala ta čast.
Njegov zadatak u budućnosti će biti promocija delovanja Ujedinjenih Nacija na biološkoj raznolikosti. Ovu vest i Kolagrekovo imenovanje je objavila glavna direkrka UNESCO-a Odri Azulaj, a u objašnjenju odluke rekla da je Mirazurov šef izabran zbog svoje gastronomske filozofije utemeljene na senzibilitetu prema svetskom biološkom okolišu i održivosti.
View this post on Instagram
Sve namirnice sa kojima Kolagreko radi, dolaze iz njegove bašte koje okružuju restoran Mirazur. Celokupan rad je posvetio istraživanju i afirmaciji održivosti kao glavnog načela prehrane. Od uzgoja do kuvanja u svim formama. Od pekare, pa sve do visoke kuhinje. Njegova ekipa obrađuje pet hektara biodinamičkog povrtnjaka, deo sakupljaju u šumama u okolini, a sarađuje i sa malim lokalnim proizvođačima. Njegova filozofija je zasnovana na prirodnim sezonskim namirnicama koja poštuje vegetacione cikluse.
Osim što restoran Mirazur godinama ima tri zvezdice i proglašen je najboljim restoranom na svetu u izboru World’s 50 Best Restaurants, 2020. godine postao je prvi restoran na svetu koji se potpuno oslobodio plastike.
Chef Aleksandar Kerekeš se nakon Beograda zaputio na jedno od najlepših ostrva u Jadranskom moru. Kao i svaki profesionalac obišao je svaki kamen n...
pročitaj jošMolekularni momenat je temelj promišljanja u novom restoranu Delirium Silence. Bez obzira što je ovaj koncept u Srbiji prilično neistražen, chef Vl...
pročitaj jošU septembru 2022. godine Zemun je postao bogatiji za nesvakidašnji gastronomski eksperiment. Tri chefa, tri musketara, Nikola Rosić, Nenad Atanasko...
pročitaj još