Predstavljamo Vam: Novi broj magazina Cafe Bar & Restoran
Pred vama je novembarski broj magazina Cafe Bar & Restoran, a u njemu vam donosi najsvežije vesti, intervjue i ostale teme iz HoReCa sektora, g...
pročitaj jošSlavni britanski šef Gordon Remzi je nedavno gostovao u šou programu pevačice Keli Klarkson i otkrio kako je bilo kuvati za, kako je sam rekao „najstrašniju osobu koju je ikada upoznao“, ruskog predsednika Vladimira Putina.
Zvezda „Paklene kuhinje“, poznat i po svojim izlivima besa i „prljavom jeziku“, priznao je da ga je kuvanje za ruskog lidera žestoko uzdrmalo. Remzi je bio pozvan da pripremi svečanu večeru za Putina i tadašnjeg britanskog premijera Tonija Blera u Dauning stritu i ispričao je da se veoma bojao da ih nekim slučajem ne otruje.
„Sećam se da su me pozvali u Dauning strit da kuvam za Tonija Blera i predsednika Putina. Bukvalno sam se u*rao. Pomislio sam ‘Zamisli ako se ova dvojica otruju hranom. Zamisli količinu s*anja u kakvom bi se našao ako središ ovu dvojicu'“, ispričao je on.
„Bilo je to neverovatno iskustvo. Došao sam da ih pozdravim, i dok su me ispitivali o engleskoj špargli samo sam mislio ‘J*bote vadite me odavde, gotov sam'“.
Remzi je rekao i da je bio iznenađen stanjem kuhinje u Dauning stritu.
„Nakon što sam završio sa njima, morao sam da odem gore i kuvam za dve prve dame u malom stanu“, požalio se.
„Morali smo da donesemo svoje šerpe i lonce. Očekivali biste pravu kuhinju u Dauning stritu ali, eto“.
Ruski lider je većerao čorbu od paradajza sa zlatnim kavijarom od albino jesetre, terin od piletine i svinjske kolenice, brancin sa pireom od mladog krompira i belim šparglama u sosu od crvenog vina i tortu sa šećernim sirupom. I svi su preživeli.
U autorskom tekstu chef Nenad Živković upoznaje čitaoce magazina CafeBar & Restoran sa terminom reduktarijanstvo, novim pravcem u kulinarstvu, ...
pročitaj jošStevan Pejdanovski, Head Chef restorana La Pista na Kopaoniku, odrastao je u porodici u kojoj je baka radila kao kuvarica u školskom restoranu, maj...
pročitaj još