
Pub No. 25, mesto za afterwork uživanje i pravu pabovsku hranu
Pub No. 25 je mesto koji spaja autentičan ambijent sa prijatnom atmosferom i bogatom ponudom pića. Dobrodošli ste da uživate u velikom izboru točen...
pročitaj jošGorčina hmelja oplemenjuje jelo, ječmeni slad dodaje slatkoću, a kvasac u pšeničnim pivima dodaje, naročito testu, lagani kvasni ukus.
Probajte vodu zameniti pivom i skuvajte škampe na pari. Deglazirajte pivom. Zamenite vodu ili bujon, u jednom delu, jakim pivom. Jednostavno rečeno, ako volite pivo, ideje za recepte i njegovu upotrebu rađaće se same od sebe.
Svetlo lager pivo je glavni sastojak orli smese u koju se potapaju namirnice poput povrća, ribe ili gljiva, te se potom pohuju.
Pivo je odlična zamena za vino ili bujon, kada vam treba tečnost za redukciju. Najukusnije je u goveđem gulašu, a najčešći odabir su robusna crna piva. Ako vino u receptu za Boeuf Bourguignon zamenite pivom, dobićete Flamanski gulaš koji Belgijanci zovu Carbonnade. U laganijim jelima sa piletinom ili ribom koristite svetla piva i zapamtite: što se pivo duže kuva i više redukuje tečnost, to se njegov ukus pojačava. Zbog toga, u slučaju jela koja zahtevaju dugotrajno kuvanje prejako ili pregorko pivo moglo bi u potpunosti preuzeti ukus.
Marinade su najlakši način za upotrebu piva u gastronomiji. Za razliku od vina, pivo ima manje kiselina te se meso može marinirati duže u pivu nego u vinu. Profesionalni znalci mariniraju govedinu u pivu i po nekoliko dana, te se tako marinirani odresci lakše i brže karamelizuju tokom pečenja. Enzimi u pivu su ti koji meso omekšaju, a pored toga smanjuju nastanak kancerogenih spojeva na mesu tokom pečenja na roštilju. Istraživanje koje su sproveli portugalski naučnici pokazalo je da se mariniranjem mesa u pivu smanjuje nastanak kancerogenih policikličnih aromatskih ugljovodonika (PAU) na mesu tokom pečenja na roštilju. Ispitanici su bili podeljeni u četiri grupe. Jedna grupa je jela svinjske odreske koji nisu marinirani, dok su ostale tri grupe konzumirale svinjetinu koja je tri sata stajala u pacu u tri različite vrste piva – bezalkoholno, pilsner i crno pivo. Crno pivo je smanjilo količinu PAU za čak 53%! Bezalkoholno pivo je redukovalo količinu štetnih ugljovodonika za 25%, a pilsner za 13%.
Kada su Hotel Gorski & Spa, organizacija „Ja volim Francusku“ i „Međunarodna unija regije Alzas“ najavili dolazak čuvenog francuskog šefa kuhin...
pročitaj jošDa li sam verovao da će MasterChef Srbija iznedriti profesionalnog kuvara? Priznajem da nisam. Ipak, drago mi je što sam pogrešio. Anamaria Babičko...
pročitaj jošRestoran GiG je ove godine postao novi član visokog društva srpskih restorana čije ulaze krasi crvena Michelinova pločica. - Restoran GiG vredi ...
pročitaj još