Salt Bae donira 1,3 miliona dolara žrtvama zemljotresa u Turskoj (VIDEO)
Turski chef, internet senzacija i vlasnik lanca steakhouse restorana Nusr-et Nusret Gokče, poznatiji kao Salt Bae, na društvenim mrežama je objavio...
pročitaj jošJoš jedan loš period za tursku gastronomsku senzaciju. Nusret Gokče, poznatiji pod umetničkim imenom Salt Bae je ponovo na udaru zaposlenih.
Tek što se stišala bura kada su ga bivše zaposlene optužile za mizoginiju, diskriminaciju i za zadržavanje napojnice i toksčnu radno atmosferu. Bivši barmen njegovog restorana u Londonu izjavio je da sve “spolja izgleda kao zlato, ali iznutra je sranje”, objašnjavajući da osoblje nikada nije znalo hoće li do kraja smene dobiti otkaz ili ne.
Sada su zaposleni otkrili informaciju koja, ako je istinita, zaista predstavlja samo dno ugositeljskog biznisa. Nekoliko bivših konobara u Gokčeovom restoranu Nusr-et tvrde da njihov bivši šef gostima preprodaje ostatke vina koje prethodni gosti nisu popili. Dodaju i da prodaje uzorke vina koje mu distributeri šalju besplatno.
View this post on Instagram
U novom skandalu Nusr-etovi konobari tvrde da se vina koji gosti naruče ne popiju do kraja, samo nastave prodavati na čaše, dok se besplatni uzorci koje distributeri šalju na probu retko probaju, jer ih Salt Bae radije prodaje. Ono što se isproba, opet se prodaje na čaše. Od ostalih metoda rezanja troškova koje primenjuje Salt Bae, među popularnijima su uniforme od jeftine sintetike u kojima se kuhari dave u znoju, finansijske kazne za svaku grešku zaposlenika i otpuštanja bez otpremnine i otkaznog roka.
Chef Aleksandar Kerekeš se nakon Beograda zaputio na jedno od najlepših ostrva u Jadranskom moru. Kao i svaki profesionalac obišao je svaki kamen n...
pročitaj jošMolekularni momenat je temelj promišljanja u novom restoranu Delirium Silence. Bez obzira što je ovaj koncept u Srbiji prilično neistražen, chef Vl...
pročitaj jošU septembru 2022. godine Zemun je postao bogatiji za nesvakidašnji gastronomski eksperiment. Tri chefa, tri musketara, Nikola Rosić, Nenad Atanasko...
pročitaj još