
Zaboravite verzije iz restorana! Ovo je jedina prava Cezar salata
Izvorna Cezar salata je zamišljena kao finger food tako što bi se celi listovi zelene salate rolali i umakali u dresing, a zatim jeli. To je bar bi...
pročitaj jošChef Mišel Bernštajn je u svojoj kuhinji spojila latinoameričke i jevrejske korene. Sa svojim partnerom Davidom Martinezom vodi dva kafe restorana u Majamiju koji slave hispano-američku hranu.
Rođena i odrasla u Majamiju, chef Mišel Bernštajn je svoje latinoameričko i jevrejsko poreklo iskoristila na najbolji način i u svom kuvanju spojila najbolje od obe kuhinje. Koristeći izvanredne sastojke, svojim uzbudljivim stilom je spojila ukuse iz različitih kultura, stvarajući eklektične ukuse.
“Hrana koju kuvam je hrana koju sam jela ceo život”, izjavila je Mišel prilikom dobijanja nagrade fondacije James Beard za Najbolji kuvar za 2008. godinu.
“Ne mogu reći da je moja hrana latino, niti da je košer. Moja hrana je spoj svih mesta u kojima sam živela i radila. Sve sastojke, tehnike i ukuse sam donela kući, u Majami, i nadam se, uspela da izgradim svoj stil”.
Mišel je 2019. sa svojim partnerom Davidom Martinezom otvorila Café La Trova na Calle Ocho u srcu četvrti Mala Havana u Miamiju. Café La Trova je bar i restoran inspirisan kubanskim stilom koji povezuje tradicionalna jela sa inovativnim stilom i tehnikom. Kao i mnogi njeni prethnodni poduhvati, i ovaj je odmah dobio priznanje i dospeo na nekoliko prestižnih lista najboljih novih restorana i barova.
Osim toga, vlasnici su koktel bara La Cañita koji slavi hranu antilskih ostrva, ali i cele centralne Amerike.
Jedno od tipičnih jela za Mišel je i bakalar sa čorizo kobasicom u kojem je spojila ribu, pikatne kobasice, pasulj i paradajz. Po želji u kombinaciju možete dodati i naseckane masline, različite vrste paradajza, crvenu papriku, beli luk…
Bakalar sa čorizo kobasicom
Ovo jelo možete dovršiti u rerni u trenutku dodavanja ribe. Umesto u tiganj, prebacite sos od kobasice u papirom obloženu posudu za pečenje. Smestite ribu i pasulj u sredinu, te sve prelijte maslinovim uljem. Začinite, zatvorite papir, te pecite oko posla sata na 200°C.
Recepte ove šefice pogledajte ovde:
View this post on Instagram
Ana Roš, čiji restoran Hiša Franko nosi tri Michelinove zvezdice, uskoro otvara nov restoran. Naime, krajem 2025. godine, u partnerstvu s Valamar h...
pročitaj jošChef Nenad Atanasković, odnedavno poznat i široj publici zbog učešća u serijalu Master Chef Srbija, priredio je sredinom januara večeru sa menijem ...
pročitaj jošChef Đorđe Dragomir je iskusan i rezultatima vođen profesionalac u ugostiteljstvu sa više od 18 godina iskustva u upravljanju hranom i pićem, strat...
pročitaj još