Predstavljamo Vam: Novi broj magazina Cafe Bar & Restoran
Pred vama je novembarski broj magazina Cafe Bar & Restoran, a u njemu vam donosi najsvežije vesti, intervjue i ostale teme iz HoReCa sektora, g...
pročitaj jošPotraga za najboljim šefom na svetu je naravno – neverending story. No, ako je parametar Mišlenova zvezdica onda je jasno da je trenutno najbolji šef na svetu Alan Dukas (na slici desno sa šefom Denom Barberom). Prozvan od kolega “ocem moderne gastronomije”, ovaj najveći živi kuvar trenutno poseduje 24 restorana u osam različitih država, na tri kontinenta, koji su ovenčani sa ukupno 19 Mišlenovih zvezdica.
1. Alan Dukas 19
2. Gordon Remzi 16
3. Pjer Ganjar 14
4. Janik Aleno 10
5. Martin Berasategi 12
6. En-Sofi Pik 8
7. Tomas Keler 7
8. Joširo Murata 7
9. Seiđi Jamamoto 7
10. Andreas Kaminada 7
Posebnu počast, ovom prilikom, moramo odati Žoelu Robišonu, poznatijem kao “Šef veka”. Ovu titulu mu je dodelio svetski poznati restoranski vodič „Go i Milo“ 1989. godine. Ime je izgradio osamdesetih i devedesetih godina kada je gastronomija postala globalni fenomen. Ovaj Francuz je bio pionir post-nouvelle cuisine ere, a za života, njegovih 12 restorana dobilo je neprevaziđenih 31 zvezdicu. Važio je za perfekcionistu koji je usavršavao sasvim obična jela, poput pirea od krompira, koji je bio njegov zaštitni znak. Time je postavio temelje nove svetske kuhinje, a pred kraj života je izjavio sledeće:
“Što sam stariji, to sam svesniji proste istine – što je jelo jednostavnije, toliko izuzetnije može biti”, rekao je Robišon i otkrio da nikada ne spaja više od tri ukusa u jelu.
Chef Aleksandar Kerekeš se nakon Beograda zaputio na jedno od najlepših ostrva u Jadranskom moru. Kao i svaki profesionalac obišao je svaki kamen n...
pročitaj jošČuveni chef Alain Ducasse objašnjava kada je zamalo dao otkaz, zašto je veganska hrana budućnost, govori o rekordnim Michelinovim zvezdicama i zaš...
pročitaj jošNikola Šorak, jedan od najtalentovanijih kuvara koje Srbija trenutno ima, priprema se ovih dana za Međunarodno takmičenje San Pellegrino Young Chef...
pročitaj još