
Ambar: Vodeći ambasador balkanske kuhinje u Americi
Najveći srpski grad izvan Srbije je od 1. aprila bogatiji za restoran u kojem će naša dijaspora, ali i svi ostali gastroljupci moći da uživaju u uk...
pročitaj jošDok se restoran Dragoljub seli i priprema za otvaranje na novoj lokaciji, bliže centru Beograda, KISSA10 će ugostiti Vanju Puškara idejnog tvorca, osnivača i brend-šefa Dragoljuba, kao i legendarnog Iva New Balkan Cuisine, a sad i pop-ap projekta Mirta New Balkan Cuisine u Crnoj Gori.
Samo jedne večeri, Vanja će u KISSA10 pripremati omakase set sa svojim proverenim hitovima, gde će se japanski pristup spojiti sa njegovim prepoznatljivim stilom i autentičnim balkanskim specijalitetima.
U nedelju, 10. avgusta, od 17:00 do 22:00, u KISSA10 vas očekuje meni od sedam sledova: možete rezervisati ceo set ili naručiti pojedinačna jela u formatu small plates.
Tartar od govedine, čips od tetiva, vinjak, dresing od žumanca
Heljdine rolnice sa mladim sirom, medom, karamelizovanim lešnicima i melisom
Lubenica, fermentisani med, ovčiji sir, spanać, rukola, orah
Sir đubek u testu za burek, pečena breskva, mrvice slanine, nana
Aromatična supa sa rtanjskim čajem
Leskovačka mućkalica u miso stilu
Grilovana pljeskavica, krompir kolač, kajmak, marinirani crni luk
posluženo sa paradajzom, istarskim maslinovim uljem i fleur de sel
Omakase, japanski izraz koji znači „prepuštam se vama”, označava večeru sa potpunim poverenjem u šefa, njegovu kreativnost i izbor namirnica.
U izakaya zoni, ispred otvorene kuhinje KISSA10 – gosti će moći da posmatraju pripremu svakog jela i sam rad šefa, u formatu najbližem chef’s table iskustvu. Samo te večeri, od 17 do 22 časa, izakaya šank će biti dostupan za rezervacije, za maksimalno autentičnu večeru.
Vrste soli imaju presudnu ulogu u kreiranju ukusa i teksture jela. Bilo da ste profesionalni kuvar, HoReCa dobavljač ili pasionirani uživalac dobro...
pročitaj jošU restoranskoj industriji ime Chef Grant Achatz odavno je sinonim za inovaciju i stratešku hrabrost. Njegov restoran Alinea u Čikagu ne samo da je ...
pročitaj jošTermin "od njuške do repa" je nastao krajem devedesetih godina, a prvi ga je upotrebio chef Fergus Henderson, koji je u istoimenoj knjizi propagira...
pročitaj još