
Održan prvi regionalni Monin Cup 2024
Prvi regionalni Monin Cup 2024 održan je u Beogradu krajem maja, u Dorćoleti. Ovo uzbudljivo takmičenje okupilo je mlade barmene iz cele regije, ko...
pročitaj jošTakmičenje barmena u pravljenju koktela sa rakijom, Belgrade Rakija Chalenge, će se održati u ponedeljak 21.2.2022. u Beogradskoj destileriji, ul. Žorža Klemansoa 19, sa početkom u 15 časova.
Organizator ovog događaja je Beogradska destilerija, a glavni proizvod u spremanju koktela biće Branko šljivovica. Na takmičenju će učestvovati bartenderi iz eminentnih beogradskih barova, a osim stručnog žirija koji će se baviti ocenjivanjem tehnike, veštine, dekoracije i prezentacije koktela, planiran je i „degustacioni žiri“ sastavljen od predstavnika medija, koji će ocenjivati ukus i opšti utisak nastupa takmičara.
„Belgrade Rakija Challenge“ predstavlja najavu prvog festivala posvećenog barskoj kulturi – Belgrade Bar Show, koji će se održati krajem marta ove godine. Belgrade Bar Show je festival posvećen barskim profesionalcima i svim hedonistima koji objedinjuje stručnu prezentaciju i degustaciju proizvoda, predavanja i radionice, ponudu vrhunskih barova kao i provod uz poznate beogradske DJ-eve.
Posetioci će moći da uživaju u vrhunskim koktelima, jedinstvenim destilatima i specijalnim kafama, kao i da prisustvuju radionicama za bariste i bartendere gde će se upoznati sa najnovijim trendovima u barskom poslovanju.
Najtalentovaniji srpski baristi takmičili su se za titulu Najbolji srpski nacionalni barista na 3. izdanju Lavazza Barista Challenge u Srbiji. Pobe...
pročitaj jošU svetu ugostiteljstva i poslovanja sa hranom i pićem, naročito vinom, poznavanje pravilne tehnike držanja čaše za vino nije samo stvar estetikete,...
pročitaj jošJedan od najpriznatijih svetskih ocenjivača vina Džejms Sakling je na vrh svoje liste Top 100 World Wines 2024 stavio Bertani Amarone della Valpoli...
pročitaj još