Rakija, ritualno serviranje i u kojim čašicama je treba ispijati
Voćni destilat, kakav je rakija, ima mnoštvo bogatih ukusa i aroma i zaslužuje da bude tretiran kao ostala premium pića, što podrazumeva i služenje...
pročitaj jošTri godine nakon odležavanja u Prvoj srpskoj banci rakije u Beogradskoj destileriji, juče je u prisustvu medija i prijatelja otvoreno hrastovo bure Turističke organizacije Beograda sa premium dunjevačom, koja je dobila naziv Beogradska rakija.
„Rakija od dunje nakon odležavanja dobija na kvalitetu, pa samim tim i na vrednosti, čime se ukus rakije menja i dobija kompleksnu, plemenitu notu“, pojasnio je Branko Nešić, osnivač Beogradske destilerije i Srpske banke rakije u saradnji sa kojom je osmišljena Beogradska rakija. On je podsetio na dugogodišnju saradnju sa Turističkom organizacijom Beograda i čin kada je pre tri godine rakija ostavljena da odleži.
„Beogradska rakija će postati zvanični suvenir grada Beograda i moći će da se kupi u Beogradskoj destileriji i na punktovima Turističke organizacije Beograda“, najavio je Miodrag Popović, direktor Turističke organizacije Beograda, dodao da treba da promovišemo ono što imamo a drugi nemaju i pozvao umetnike da se prijave na konkurs za dizajn zvanične etikete Beogradske rakije.
Predlozi za etiketu se mogu poslati na mejl adresu [email protected]
Beogradska destilerija je jedna od popularnih lokacija u našem gradu, koja se nalazi na adresi Žorža Klemansoa 19, i koja se može posetiti i u okviru turističkih Rakija tura.
Na drugom Holavino sajmu oranž vina u dalekoj Kini, crveni traminac vinarije Bikicki ostvario fantastičan rezultat. Đorđe Bikicki je predstavio sv...
pročitaj jošNikola Gregec, trade marketing menadžer u kompaniji Carlsberg, nam je otkrio koje su ključne strategije za promociju brenda. Nikola Gregec je još t...
pročitaj jošEstonski somelijer Mikk Parre je pobednik takmičenja ASI Best Sommelier of Europe, Africa & Middle East. Drugo mesto je osvojila francuska takm...
pročitaj još