
Bartender Zoran Budimirović priprema: Brankoni, koktel sa rakijom
Čitaocima magazina CafeBar & Restoran bartender Zoran Budimirović poklanja recept sjajno izbalansiranog koktela Brankoni, čiji ključni sastojak...
pročitaj jošTri godine nakon odležavanja u Prvoj srpskoj banci rakije u Beogradskoj destileriji, juče je u prisustvu medija i prijatelja otvoreno hrastovo bure Turističke organizacije Beograda sa premium dunjevačom, koja je dobila naziv Beogradska rakija.
„Rakija od dunje nakon odležavanja dobija na kvalitetu, pa samim tim i na vrednosti, čime se ukus rakije menja i dobija kompleksnu, plemenitu notu“, pojasnio je Branko Nešić, osnivač Beogradske destilerije i Srpske banke rakije u saradnji sa kojom je osmišljena Beogradska rakija. On je podsetio na dugogodišnju saradnju sa Turističkom organizacijom Beograda i čin kada je pre tri godine rakija ostavljena da odleži.
„Beogradska rakija će postati zvanični suvenir grada Beograda i moći će da se kupi u Beogradskoj destileriji i na punktovima Turističke organizacije Beograda“, najavio je Miodrag Popović, direktor Turističke organizacije Beograda, dodao da treba da promovišemo ono što imamo a drugi nemaju i pozvao umetnike da se prijave na konkurs za dizajn zvanične etikete Beogradske rakije.
Predlozi za etiketu se mogu poslati na mejl adresu [email protected]
Beogradska destilerija je jedna od popularnih lokacija u našem gradu, koja se nalazi na adresi Žorža Klemansoa 19, i koja se može posetiti i u okviru turističkih Rakija tura.
Leto je vreme kada se menjaju lokacije, ali ne i navike koje volimo. Među njima, turska kafa zauzima posebno mesto. I dok se menjaju pejzaži i rita...
pročitaj jošBartending scena u Srbiji i regionu poslednjih godina beleži primetan rast – ne samo u pogledu broja barova i koktela na menijima, već i u načinu n...
pročitaj jošMONIN je razvio PARAGON posebno za miksologe - uzdiže manje poznate biljne vrste sa svih strana sveta, pružajući koktel stručnjacima cordiale s ret...
pročitaj još