Dragoljub Radojičić: „Formula za uspeh Atlantic grupe je u domaćinskom pristupu“
„HoReCa je odnos, učenje, upornost , predanost i pre svega emocija prema poslu koji radimo, prema ljudima sa kojima radimo, ali i onim ljudima sa k...
pročitaj jošCockta, “Piće naše i vaše mladosti”, rođeno je 1953. godine, kada ju je “zamešao” njen idejni tvorac, Emerik Zelinka.
Iste godine registrovana je i upisana u knjigu Saveznog zavoda za patente u Beogradu i Zavoda za patente u Bernu. Ime je dobila po reči »cocktail«, pre svega zbog mešavine raznih biljnih ekstrakata koje je Zelinka upotrebio pri izradi, pritom vodeći računa da piće ne sadrži kofein i ortofosfornu kiselinu.
Premijerno je predstavljena 8. marta 1953. godine u Planici, gde su posetioci na svakom koraku mogli da vide plakat simpatične devojčice koja pije Cocktu. Od samog predstavljanja osvojila je srca ljudi i u prvoj godini je napunjeno više od milion litara. Rođena je legenda i priča o uspehu: Cockta je u narednim godinama preplavila tržište beležeći prosečnu godišnju stopu rasta od 25% u prvih 14 godina.
Kroz decenije, i receptura i pakovanje su evoluirali, a 2019. brend je doživeo rebrending, ističući u prvi plan žuti logo i originalnu plavu boju. Vođena činjenicom sve bržeg rasta trenda potrošnje gaziranih pića bez šećera, te sve većim trendom zdravijeg načina života, iste godine lansirana je nova propozicija – Cockta Free – oslobođena šećera i kalorija. Od prošlog leta Cockta portfolio bogatiji je za novog člana, Cocktu Blondie, koja zadržava prepoznatljivi ukus baziran na biljnim ekstraktima uz osvežavajuću notu narandže.
Asocijacija međunarodnih sommeliera (ASI), neprofitna globalna organizacija koja upravlja sommelierskom strukom, sa zadovoljstvom je objavila imena...
pročitaj jošBarcaffè Espresso ponovo je ostvario izvanredan uspeh na prestižnom takmičenju International Coffee Tasting 2024, osvojivši dve zlatne medalje u ko...
pročitaj jošBartending zanimanje oduvek je sa sobom nosilo izvesnu dozu nesputanog šarma i mistične dopadljivosti. Prefinjena tehnika, uglađeni maniri i visoko...
pročitaj još