Održan Coke Academy za HoReCa partnere
Na koji način da se ugostiteljski sektor HoReCa u Srbiji izbori sa izazovima dinamičnog tržišta, kako da privuče adekvatnu radnu snagu i prilagodi ...
pročitaj jošČetvrto izdanje Coke Academy, specijalizovanoj akademiji koju za svoje kupce realizuje kompanija Coca-Cola HBC Srbija, dala je odgovore na pitanja: koji trendovi i kakva budućnost očekuje sektor ugostiteljstva, kako pronaći i zadržati zaposlene, te kako unaprediti prodaju i profitabilnost u sektoru.
Akademija je okupila više od 100 kupaca, koji su imali priliku da steknu znanja i čuju iskustva zaposlenih u kompaniji Coca-Cola HBC Srbija, kao i najistaknutijih stručnjaka iz HoReCa industrije u Srbiji.
„HoReCa je važan kanal za naš biznis. Želimo da nastavimo da razvijamo ovaj sektor, zajedno sa našim kupcima. Tome služe i inicijative kao što je Coke Academy – da razgovaramo kako da unapredimo naš servis, kao i šta svi zajedno možemo bolje“, poručio je Mirko Gutić, direktor prodaje u kompaniji Coca-Cola HBC Srbija.
O značaju Coke Academy govorio je i Branko Vučković, direktor sektora za alkoholna pića i kafu u Coca-Cola HBC Srbija:
„Kroz ovu inicijativu naša kompanija donosi dodatu vrednost kupcima, a da to nije samo prodaja robe vrhunskih brendova ili investiranje u objekte. Coke Academy donosi ono što niko ne može da nam oduzme, nešto neprocenjivo, a to je znanje“, rekao je Vučković.
U kojoj meri Coke Academy doprinosi osnaživanju i razvoju celokupnog HoReCa sektora Srbije, govore i učesnici.
„Suprug i ja se već pet godina bavimo ovim poslom i sa oduševljenjem smo prihvatili poziv za edukaciju. Moram da priznam da smo imali velika očekivanja, da smo zapravo dobili mnogo više od toga. Fenomenalni predavači i čelni ljudi iz kompanije, ponudili su nam načine kako da rešimo izazove. Takođe, posavetovali su nas i kako da se suočimo sa trendovima na tržištu koji se veoma brzo menjaju“, rekla je Jelena Malić iz Bečeja, vlasnica restorana Baron koncept.
„Ono što me je najviše zanimalo tiče se finansija. Čuli smo dosta konkretnih saveta za kreiranje i veličinu menija, kao i kako to direktno utiče na profitabilnost – to je nešto što ću poneti odavde i na čemu ću raditi“, istakao je Nikola Cvijan iz Kikinde, vlasnik Banat bara.
Integralni deo akademije koji je i ovaj put bio posebno zanimljiv svim učesnicima bila je panel diskusija „Kako do radnika u današnje vreme i kako ih zadržati?“. Na panelu su govorili Jovana Ivanović, direktorka sektora Ljudi i kultura u kompaniji Coca-Cola HBC Srbija, Mihaela Turner, direktorka za strateški razvoj u agenciji Homepage, Filip Ćirić, vlasnik Homa restorana, Aleksandar Škipić, vlasnik beogradskog restorana Saša Bar i Đorđije Stajkić, vlasnik Tranzit bara.
Coke Academy je dugoročni projekat kompanije Coca-Cola HBC Srbija, osmišljen sa ciljem pružanja podrške kupcima i osnaživanju njihovih biznisa. Do sada je kroz Coke Academy osnaženo preko 250 kupaca.
Na drugom Holavino sajmu oranž vina u dalekoj Kini, crveni traminac vinarije Bikicki ostvario fantastičan rezultat. Đorđe Bikicki je predstavio sv...
pročitaj jošEstonski somelijer Mikk Parre je pobednik takmičenja ASI Best Sommelier of Europe, Africa & Middle East. Drugo mesto je osvojila francuska takm...
pročitaj jošDanas počinje ASI takmičenje za najboljeg sommeliera u Evropi, Africi i Bliskom istoku. Ovaj događaj se održava svake tri godine i organizuje ga As...
pročitaj još