
Beppino Occelli: Istorija, proizvodnja i odležavanje
Beppino Occelli mlekara je nastala 1976. godine sa ciljem da uspostavi plodonosnu vezu čoveka i prirode, između sireva Beppino Occeli, regije Langh...
pročitaj jošOrganska Imperator vina iskren su izraz sorte vinove loze, podneblja na kojem se gaji kao i vizije povratka prirodi.
Organska proizvodnja vina je viza za svetlu budućnost generacija koje dolaze, ali i pružanje čistog užitka onima koji u vinu uživaju danas.
Verujući da se vina kreiraju pre svega u vinogradu, svo svoje znanje i pažnju posvećuju upravo vinovoj lozi i zemljištu koje lozu hrani dajući i mikroklimi priliku da utka delić karaktera vinima iz godine u godinu.
Vinarija Imperator
Vinarija Imperator jedan je od pionira biodinamičkog uzgoja loze i proizvodnje prirodnih vina u Srbiji. Na njihovom primeru može se učiti, upoređivati, saznati šta je u toj priči pozitivno, a šta negativno. Ali kad probate njihove proizvode, jedno morate priznati: ovako stvorena vina pružaju podjednak užitak kao vrhunska konvencionalna, uz mali bonus – dodatni osećaj sreće.
Ovoga puta probali smo Esta Roze vinarije Imperator, atraktivne boje, izuzetne bistrine i pokretljivosti. Elegantnog mirisa u kojem dominira sitno crveno voće sa akcentom na jagode uz dašak poljskog cveća. Odlične svežine i balansa s nagoveštajem mineralnosti.
Vinarija Imperator
Na nepcu je zaokruženo, skladno i vrlo sočno. Živih kiselina sa odličnom strukturom i punoćom ukusa ostavlja dugo utisak u završnici.
Esta je odličan izbor za vino koje se konzumira samo, ali se odlično sljubljuje sa raznim lokalnim jelima, delikatesnim zalogajima, brusketama i pastama sa crvenim sosom. Pizza kaprićoza i margarita, rečna riba se takođe odlično uparuje, kao i mnoga druga jela sa letnje i jesenje trpeze.
Zbog svog jedinstvenog sistema zatvaranja odličan je izbor kao fino vino na čašu. Uživajte odgovorno u vinu ohladjenom na temperaturu od 12 do 14°C.
sorta: pinot noir
berba: 2022
alk. 13.5%
pH= 3.3
kiseline: 6.33 g/l
rezidualni sećer: 1.7 g/l
ukupni SO2: 94.59 mg/l
View this post on Instagram
Podignut 2009 godine
NV: 164 m
Ekspozicija: jugo-istok
Sastav zemljišta: gajnjača na lesu
Organski sertifikovan od 2015 godine po EU i RS standardu
Demeter biodinamički sertifikovan od 2021 godine
Berba:01.09.2022
Ručno u gajbice po oko 6 kg
Hlađenje preko noći
Prerada sa suvim ledom
Maceracija: 1 sat
Spontan početak fermentacije
Temperatura tokom fermentacije: 14° C
Fermentacija inox: 16 dana
Sur lie 8 meseci
Ukupno proizvedeno 1900 boca.
Legendarni trener Žoze Murinjo, poznat po nikad poljuljanom samopouzdanju i vrhunskim trenerskim dostignućima, rešen je da se okuša i u svetu enolo...
pročitaj jošSchweppes sa ponosom otvara prijave za šesto Schweppes Mixology takmičenje, prestižno nadmetanje koje okuplja najtalentovanije barmene iz Srbije, C...
pročitaj jošŠesti po redu Whisky Fair ponovo je oduševio sve ljubitelje viskija, koktela i dobre zabave! U organizaciji Agencije MPG, prvi dan prestižnog festi...
pročitaj još