
Julius Meinl: Kafa je mnogo više od napitka za razbuđivanje
Poslednjih godina, ona je postala i stil života, tema ozbiljnih diskusija, zvezda društvenih mreža, a sve više i povod ljudima da uspore i opuste s...
pročitaj jošSimeon Milković je menadžer za kontrolu kvaliteta u Julius Meinl Serbia, koji ima višegodišnje iskustvo u radu sa baristima i, uopšte, osobljem koje priprema ili služi kafu u restoranima i kafe barovima. Sa njim smo pričali o situaciji na tržištu kafe, gastronomskoj ponudi i planovima kompanije Julius Meinl Srbija.
„Beograd je prestonica gastronomske ponude JI Evrope. Do Milana, pa i dalje, ne možete naći ovako raznovrsnu ugostiteljsku ponudu. Dolazak Michelina je jedan od repera kvaliteta, ali s druge strane, HoReCa se bori sa inflacijom i pritiskom cena, što za posledicu ima porast cene kafe u lokalima. Moramo osmisliti kako da povećamo broj prodatih kafa jer kafa stimuliše prodaju drugih pića, ili hrane. Treba nam strategija za povećanje broja gostiju“.
* Koji proizvod iz Julius Meinl palete kafa je obeležio proteklu godinu?
Naš blend „Bar Speciale“ je za relativno kratko vreme dostigao skoro 12% naše ukupno prodate kafe. To je prava italijanska mešavina sa mrvicom arome lešnika i stilom pečenja koji joj daje ukus čokolade. To je kafa koju cene i gosti i ugostitelji.
* Planovi Julius Meinl Srbija za narednu godinu zasigurno uključuju i aktivniji rad Trening centra?
Apsolutno. Od avgusta ove godine smo napravili Trening centar za edukaciju poslovnih partnera i zaposlenih. Organizovaćemo kurseve za bariste početnike prema našem programu i oni će dobijati Julius Meinl sertifikate. A od marta će polaznici imati mogućnost da pohađaju obuke „Barista Skills Basic“ i dobiju Specialty Coffee Association sertifikat, najznačajnije profesionalne organizacije za kvalitet kafe u svetu.
Simeon Milković, Šef Trening centra Julius Meinl Srbija
OVDE saznajte o kretanjima na HoReCa tržištu i predviđanjima za 2024. godinu
HEINEKEN ti je „zaključao“ auto – nemoguće?! E, moguće – upravo to se desilo posetiocima Gastrošora ovoga vikenda, i ono što je još zanimljivije: s...
pročitaj jošHotel Radisson Old Mill Beograd je tokom vikenda za nama bio mesto održavanja Prvog Belgrade Cocktail Festa i epicentar zabave, vrhunskih koktela i...
pročitaj jošLavazza La Reserva de ¡Tierra! Cuba kafa je spoj bogate kubanske tradicije i inovativnog pristupa Lavazze. Kuba ima dugu istoriju proizvodnje kafe,...
pročitaj još