
Ulaganje u znanje, dobitna kombinacija za svaki ugostiteljski tim
Trening centar Julius Meinl u Beogradu nudi kurseve koji pretvaraju bariste u profesionalce, a lokale u destinacije. U susretu ugostiteljstva, det...
pročitaj jošSimeon Milković je menadžer za kontrolu kvaliteta u Julius Meinl Serbia, koji ima višegodišnje iskustvo u radu sa baristima i, uopšte, osobljem koje priprema ili služi kafu u restoranima i kafe barovima. Sa njim smo pričali o situaciji na tržištu kafe, gastronomskoj ponudi i planovima kompanije Julius Meinl Srbija.
„Beograd je prestonica gastronomske ponude JI Evrope. Do Milana, pa i dalje, ne možete naći ovako raznovrsnu ugostiteljsku ponudu. Dolazak Michelina je jedan od repera kvaliteta, ali s druge strane, HoReCa se bori sa inflacijom i pritiskom cena, što za posledicu ima porast cene kafe u lokalima. Moramo osmisliti kako da povećamo broj prodatih kafa jer kafa stimuliše prodaju drugih pića, ili hrane. Treba nam strategija za povećanje broja gostiju“.
* Koji proizvod iz Julius Meinl palete kafa je obeležio proteklu godinu?
Naš blend „Bar Speciale“ je za relativno kratko vreme dostigao skoro 12% naše ukupno prodate kafe. To je prava italijanska mešavina sa mrvicom arome lešnika i stilom pečenja koji joj daje ukus čokolade. To je kafa koju cene i gosti i ugostitelji.
* Planovi Julius Meinl Srbija za narednu godinu zasigurno uključuju i aktivniji rad Trening centra?
Apsolutno. Od avgusta ove godine smo napravili Trening centar za edukaciju poslovnih partnera i zaposlenih. Organizovaćemo kurseve za bariste početnike prema našem programu i oni će dobijati Julius Meinl sertifikate. A od marta će polaznici imati mogućnost da pohađaju obuke „Barista Skills Basic“ i dobiju Specialty Coffee Association sertifikat, najznačajnije profesionalne organizacije za kvalitet kafe u svetu.
Simeon Milković, Šef Trening centra Julius Meinl Srbija
OVDE saznajte o kretanjima na HoReCa tržištu i predviđanjima za 2024. godinu
Bartending scena u Srbiji i regionu poslednjih godina beleži primetan rast – ne samo u pogledu broja barova i koktela na menijima, već i u načinu n...
pročitaj jošKompanija Japan Brewery, prethodnica Kirina, osnovana je pre više od sto godina, 1885. godine. Godine 1907. kompanija Japan Brewery promenila je im...
pročitaj jošSvetozar Janevski, predsednik Upravnog odbora Vinarije Tikveš, dobio je nagradu za životno delo, dok je Vinarija Tikveš dobila nagradu za najbolju ...
pročitaj još