
Cafe Bar & Restoran preporuka: Subotnji ručak u hotelu ,,Moskva“
Hotel "Moskva", u čijem sklopu radi restoran Tchaikovsky je uvek izbor kada želim da se izmestim iz svakodnevice. Čim zakoračite u baštu dočekaće v...
pročitaj jošKako vina iz selekcije Stari podrum na najbolji način odražavaju horizonte kojima Plantaže teže, kompanija, uoči velikog jubileja, šest decenija postojanja, sa ponosom najavljuje dve nove etikete moćnih i autentičnih vina, koja iskreno svedoče o mestu svog rođenja – Stari podrum Merlot 2018 i Stari podrum Cuvee Teroir 2018 (Vranac – Petit Verdot)
Samo u najboljim godinama, sa parcela koje daju najkvalitetnije grožđe, pažljivo se bira rod koji se pretače u Stari podrum. Iz tog razloga serije su limitirane na svega nekoliko hiljada flaša.
Na tržištu se pojavljuje prva, strogo ograničena, serija vina pod etiketom Stari podrum, u čast „Starog podruma“ i berbe 2011. koja se smatra zlatnom berbom Plantaža. Prva dva vina iz nove linije bila su Stari podrum Vranac – zlatna berba 2011 i Stari podrum Cuvee 2011 (Vranac – Merlot – Petit Verdot). Naslednik prva dva Stara podruma – Stari podrum Cabernet Sauvignon 2012, ostavio je neizbrisiv trag ostvarivši istorijski uspeh za Plantaže, kada je zasijao zlatnim odličjem na Decanteru. Ceo svet je pričao o ovom vinu, a i danas se traži flaša više, iako već ima status arhivskog vina.
Potražnja za ovim vinima u kontinuitetu raste, a količine su i dalje ograničene!
Vina iz linije Stari podrum svojim uspehom pokazala su moć i snagu Plantaža, kao i potencijal crnogorskog podneblja. Plantaže su ponosne na njihov uspeh. Sve to nije slučajno, već je rezultat ulaganja u vrhunski proizvod. Planiranjem, selekcijom i dugotrajnim, pažljivim radom potvrđen je kvalitet i potencijal koji su prepoznali potrošači ne samo u Crnoj Gori i zemljama regiona, već i širom sveta.
Zima je idealno vreme za tople napitke koji pružaju bogatstvo ukusa, ali i komfor i energiju koji su nam posebno potrebni tokom zimskih dana. Topla...
pročitaj jošU svetu ugostiteljstva i poslovanja sa hranom i pićem, naročito vinom, poznavanje pravilne tehnike držanja čaše za vino nije samo stvar estetikete,...
pročitaj jošNajtalentovaniji srpski baristi takmičili su se za titulu Najbolji srpski nacionalni barista na 3. izdanju Lavazza Barista Challenge u Srbiji. Pobe...
pročitaj još