20.07.2021 Drink

Kukuruz je kriv što je Peroni Nastro Azzurro najprodavanije italijansko pivo?

O italijanskim vinima je ispisano hiljade i hiljade stranica, a kakva je situacija sa italijanskim pivima? U drevna vremena Rimljani su pili i pivo, ali ne Cezar i kompanija, već običan narod. Od tada pa do današnjih dana, pivo je ostalo na drugom koloseku, dok su na glavnom peronu svi uživaoci vina. Ipak, situacija se popravlja i to od devetnaestog veka. I eto, kakve slučajnosti i igre reči, za to je zaslužna firma Peron, koja polako ali sigurno privlači sve više konzumenata na svoj “peron”.

Peroni Nastro Azzurro je premium lager pivo sa 5,1% alkohola

Kompanija je osnovana na severu Italije, u Lombardiji, 1846. godine, ali se nakon ujedinjenja Italije preselila u Rim i ubrzo su postali jedan od najpoznatijih italijanskih brendova, tako da se može slobodno reći da su danas najpoznatija italijanska etiketa u svetu.
Osnovno Peroni pivo je lager umerene količine sa 4,7% alkohola, a na njega se naslanjaju svi ostali proizvodi poput Peronija forte, slatko gorki lager sa 8% alkohola, Peroni Cruda, nepasterizovani lager sa klasičnih 4,7% alkohola. Specijalna linija kojom se u Peroniju ponose su Gran Riserva piva koja pokrivaju različite stilove. Od vajcena do premium lagera.
No, najpoznatije pivo ove kompanije je Nastro Azzurro. Od šezdesetih godina dvadesetog veka se proizvodi i planetarno je najprodavanije italijansko pivo.

Peroni Nastro Azzurro u sebi ima utkanu tradiciju, strast i talenat italijanskih majstora pivarstva. Kao vodeći italijanski premium brend, proizvodi se od najfinijeg hmelja, čiste italijanske vode, najkvalitetnijeg ječmenog slada, dakle isključivo od domaćih sastojaka, što je Italijanima kao velikim patriotama izuzetno važno. Pri pravljenju ovog piva, italijanski majstori pored odabranih sastojaka koriste i Nostrano dell’Isola kukuruz, što ovom pivu daje posebnost u vidu delikatnog balansa gorčine i osveženja.
Peroni Nastro Azzurro je premium lager pivo sa 5,1% alkohola, svetlije zlatno žute boje, sveže i aromatično sa suptilnom notom citrusa i najviše prija na temperaturi od 4-6°C. Tako ćete moći da uživate u svakom gutljaju.

AUTOR: JOVANA LJUBIŠIĆ

FOTO: PERONI

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.

još iz kategorije