Peroni na Burger festivalu
Kalemegdan je prethodnih dana bio centar gradskih zbivanja i mesto održavanja najukusnijeg festivala ovog leta – prvog beogradskog Burger festivala...
pročitaj jošO italijanskim vinima je ispisano hiljade i hiljade stranica, a kakva je situacija sa italijanskim pivima? U drevna vremena Rimljani su pili i pivo, ali ne Cezar i kompanija, već običan narod. Od tada pa do današnjih dana, pivo je ostalo na drugom koloseku, dok su na glavnom peronu svi uživaoci vina. Ipak, situacija se popravlja i to od devetnaestog veka. I eto, kakve slučajnosti i igre reči, za to je zaslužna firma Peron, koja polako ali sigurno privlači sve više konzumenata na svoj “peron”.
Kompanija je osnovana na severu Italije, u Lombardiji, 1846. godine, ali se nakon ujedinjenja Italije preselila u Rim i ubrzo su postali jedan od najpoznatijih italijanskih brendova, tako da se može slobodno reći da su danas najpoznatija italijanska etiketa u svetu.
Osnovno Peroni pivo je lager umerene količine sa 4,7% alkohola, a na njega se naslanjaju svi ostali proizvodi poput Peronija forte, slatko gorki lager sa 8% alkohola, Peroni Cruda, nepasterizovani lager sa klasičnih 4,7% alkohola. Specijalna linija kojom se u Peroniju ponose su Gran Riserva piva koja pokrivaju različite stilove. Od vajcena do premium lagera.
No, najpoznatije pivo ove kompanije je Nastro Azzurro. Od šezdesetih godina dvadesetog veka se proizvodi i planetarno je najprodavanije italijansko pivo.
Peroni Nastro Azzurro u sebi ima utkanu tradiciju, strast i talenat italijanskih majstora pivarstva. Kao vodeći italijanski premium brend, proizvodi se od najfinijeg hmelja, čiste italijanske vode, najkvalitetnijeg ječmenog slada, dakle isključivo od domaćih sastojaka, što je Italijanima kao velikim patriotama izuzetno važno. Pri pravljenju ovog piva, italijanski majstori pored odabranih sastojaka koriste i Nostrano dell’Isola kukuruz, što ovom pivu daje posebnost u vidu delikatnog balansa gorčine i osveženja.
Peroni Nastro Azzurro je premium lager pivo sa 5,1% alkohola, svetlije zlatno žute boje, sveže i aromatično sa suptilnom notom citrusa i najviše prija na temperaturi od 4-6°C. Tako ćete moći da uživate u svakom gutljaju.
Estonski somelijer Mikk Parre je pobednik takmičenja ASI Best Sommelier of Europe, Africa & Middle East. Drugo mesto je osvojila francuska takm...
pročitaj jošPriprema kafe je umetnost, ali i vrhunska veština, a Julius Meinl trening centar idealno mesto da je savladate! Svaki iskusan ugostitelj zna da ...
pročitaj jošBartending zanimanje oduvek je sa sobom nosilo izvesnu dozu nesputanog šarma i mistične dopadljivosti. Prefinjena tehnika, uglađeni maniri i visoko...
pročitaj još