Ivana Ivačković, Mlekara Šabac: Uprkos teškoćama, HoReCa sektor raste iz dana u dan
HoReCa 2025 anketa B2B magazina Cafe Bar & Restoran donosi predviđanja i odgovore naših poslovnih partnera, vlasnika, rukovodilaca i menadžera ...
pročitaj jošIskreni ljubitelji kafe sa mlekom i vrsni poznavaoci ovog omiljenog napitka u celom svetu i te kako prave razliku u izboru mleka koje koriste za pripremu.
Prema savetima profesionalnih barista tajna je u što većem procentu mlečne masti od koje nastaje prepoznatljiva krema, ali i proteinima u mleku. Ovu kremu moguće je dobiti samo specijalizovanim mlekom, poput Barista mleka za kafu, koje u sebi sadrži ne samo proteine već i visoku količinu mlečne masti od 3,2%. Najnoviji proizvod Mlekare Šabac posebno je kreiran za HoReCa segment, ali je namenjen i svima koji žele u svom domu da uživaju u vrhunskoj kafi sa mlekom.
Kada se pripremi podloga, odnosno kafa i dobije savršena krema od mleka, za mnoge od nas posebno zadovoljstvo pričinjava crtež na vrhu od mlečne kreme. Radionica za predstavnike medija, nazvana „Na kafi sa Baristom“, poslužila je kao prilika da profesionalni barista Ivan Milošević sa okupljenima podeli trikove i tajne zanata kako da sami napravimo ova mala umetnička dela, u kojima svi uživamo pre ispijanja prvog gutljaja kafe.
„Barista dugotrajno mleko za kafu jedan je u nizu proizvoda koji smo u poslednje vreme ponudili kupcima, čime smo proširili portfolio mlečnih proizvoda i na HoReCa tržište, na šta smo posebno ponosni. Mlekara Šabac pored toga što postoji skoro čitav vek, koliko proizvodi omiljene mlečne proizvode u kojima danas uživaju kupci širom sveta, kontinuirano ulaže u proširenje portfolija, pažljivo osluškujući trenutno tržište i potrebe koje ono nameće. U tom smislu smo, a na osnovu iskustva ljudi koji se bave profesionalnom pripremom kafe u ugostiteljskim objektima i najbolje znaju da procene kvalitet mleka koje se koristi u ove svrhe, kreirali naše mleko za profesionalnu pripremu kafe, gde je presudno da se kontrolišu ključni parametri, mlečna mast i proteini koji moraju biti u konstantnoj koncentraciji da bi se dobio željeni rezultat: bogata krema i sinergija ukusa kafe i mleka“, izjavila je Ivana Ivačković, Senior marketing menadžer u Mlekari Šabac.
U prijatnom okruženju, uz druženje i pripremu različitih kafa i mlečnih napitaka, Mlekara Šabac predstavila je svoj novi proizvod, koji na tržište dolazi u ambalaži od 1l.
Born in Italy, shared everywhere. Možete biti u Rimu, Beogradu, Londonu, Berlinu, Njujorku ili Valdobijadeneu. Odmah iza ugla vašeg doma ili kil...
pročitaj jošVinarija Tikveš, osnovana 1885. godine sa vekovnom tradicijom, prerasla je u sistem Tikveš Châteaux & Domaines i danas se sastoji od nekoliko v...
pročitaj jošPraznična atmosfera donosi radost, toplinu i trenutke koje delimo sa voljenima. Uz Monin Spiced Red Berries sirup, svaki napitak postaje deo te čar...
pročitaj još