Bikicki Uncesored 2022. u Top 10 svetskih oranž vina
Na drugom Holavino sajmu oranž vina u dalekoj Kini, crveni traminac vinarije Bikicki ostvario fantastičan rezultat. Đorđe Bikicki je predstavio sv...
pročitaj jošRakija Srbski Vitez je rakija vrhunskog kvaliteta koja krasi police restorana Maximilian. Proizvodi se u selu Dobrače na obroncima Zlatibora i simbolizuje tradiciju vekova.
Restoran Maximilian jedan je od najpoznatijih i najposećenijih ugostiteljskih objekata na Banovom brdu. Koncept karakteriše spoj moderne internacionalne i nacionalne kuhinje ukomponovane sa savremenim pizza kornerom, vinskim podrumom i kafe barom. Moto restorana je beskompromisna kontrola kvaliteta, počev od izbora namirnica do stvaranja gotovog proizvoda. Kada je u pitanju kvalitet, jedan proizvod posebno se istakao i vrlo brzo pokupio simpatije poznavaoca i ljubitelja premium pića.
Prema rečima Miljka Blagojevića – Makija, vlasnika restorana, pored toga što je restoran uveliko poznat po sjajnoj usluzi i autentičnim jelima, na listi najtraženijih artikala u poslednje vreme nalazi se i rakija. Ali ne bilo koja, već rakija koja je ponosni produkt ove kuće – Srbski Vitez.
Rakija Srbski Vitez je izuzetnog kvaliteta. Proizvodi u selu Dobrače na obroncima Zlatibora. Reč je o kupaži više sorti šljiva. Pored stenleja i čačanske rodne, dobar deo zauzimaju i stare sorte crnog i belog piskavca i požegače iz kojih je izvučen maksimum.
Miloš Blagojević, sin vlasnika otkriva kako nastaje rakija na koju su ponosni:
„Zarad uklanjanja kiseline i neprijatnih ukusa, skupljene plodove mehanički obrađujemo, tako što košticu, kožicu i peteljke odstranjujemo od ploda. Nakon zrenja komine pristupamo procesu dvostruke destilacije. Po završetku pečenja, rakiju odlažemo u šljivovu i hrastovu burad od kojih su neka barikirana, a čuvamo ih u trapu 9 godina. Takvim tretmanom postižemo savršenu ravnotežu hrasta i šljive u ukusu. Nakon toga, vršimo kupažu rakije u prohromskim cisternama, posebno pravljenu za naše potrebe. Tu nastavljamo da je negujemo sve do njenog flaširanja. Nakon flaširanja distribuiramo kako kupcima u Srbiji, tako i u Australiji“.
View this post on Instagram
Destilerija Vitor MB, kako bi zaštitila i naglasila tradicionalne vrednosti, ime je dobila po pradedi osnivača Vitoru Blagojeviću, a sam brend rakije Srbski Vitez je posledica ponosa na viteško poreklo, pošto je Vitor vitez Vrhovnog Jerusalimskog Viteškog Reda OSMTH. Poput svih pravih majstora, vlasnici ne mogu otkriti sve tajne proizvodnog procesa, ali zato omogućavaju svim gostima uživanje u plodovima njihovog znanja, truda i rada.
Svako ko proba rakiju Srbski Vitez, osetiće snagu vekova, pravih vrednosti, manira i tradicije.
RESTORAN MAXIMILIAN
Beogradskog Bataljona br. 4
Beograd, Banovo Brdo
+381 11 409 18 64
+381 63 274 920
[email protected]
maximilian.rs
IG @restoran_maximilian
Na drugom Holavino sajmu oranž vina u dalekoj Kini, crveni traminac vinarije Bikicki ostvario fantastičan rezultat. Đorđe Bikicki je predstavio sv...
pročitaj jošEstonski somelijer Mikk Parre je pobednik takmičenja ASI Best Sommelier of Europe, Africa & Middle East. Drugo mesto je osvojila francuska takm...
pročitaj jošNikola Gregec, trade marketing menadžer u kompaniji Carlsberg, nam je otkrio koje su ključne strategije za promociju brenda. Nikola Gregec je još t...
pročitaj još