
Mixeri za barmene: Three Cents u Coca-Cola portfoliju
Porodica premium craft mixera Three Cents je odnedavno dostupna HoReCa zajednici u Srbiji. U misiji da bude vodeći 24/7 partner za osveženje, kompa...
pročitaj jošBoca raritetnog škotskog viskija prodata je nedavno za dva i po miliona evra, što je aukcijski rekord za vina i pića.
Macallan Adami iz 1926. prodan je u Sotbiju u Londonu, nakon žestokog licitiranja potencijalnih kupaca na aukciji. Samo 40 flaša Macallan 1926 napunjeno je 1986. nakon što je odležao u bačvama od šerija 60 godina. Dvanaest flaša, uključujući i ovo prodatu na aukciji, imale su etikete koje je dizajnirao talijanski slikar Valerio Adami.
Još jednu flaša iz istog sanduka Sotbi je prodao pre tri godine za 1,7 miliona evra, ali je sada srušen cenovni rekord.
“Macallan 1926. jedini je viski koji svaki aukcionar želi prodati i svaki kolekcionar želi imati”, rekao je Jonny Fowle, Sotbijev direktor za alkoholna pića i dodao da je rekordna prodaja od velikog značaja za čitavu industriju viskija. Konačna cena od 2,5 miliona evra uključuje i kupovnu premiju, a zatno je premašila procenjenu cenu od 855.000 evra.
Macallanova šefica proizvodnje Kirsteen Campbell, koja je pomirisala viski tokom rekondicioniranja, rekla je da sadrži note bogatog tamnog voće, kompota od crnih trešanja uz sušene urme, praćene intenzivnim slatkim starinskim hrastom.
“Tamna čokolada, melasa, đumbir… arome se razvijaju i razvijaju. Bio je to vrlo poseban trenutak doživeti otvaranje ovog kultnog, 60 godina starog single malta, prvi put punjenog pre 37 godina“, rekla je oduševljena Kirsteen.
Schweppes sa ponosom otvara prijave za šesto Schweppes Mixology takmičenje, prestižno nadmetanje koje okuplja najtalentovanije barmene iz Srbije, C...
pročitaj jošŠesti po redu Whisky Fair ponovo je oduševio sve ljubitelje viskija, koktela i dobre zabave! U organizaciji Agencije MPG, prvi dan prestižnog festi...
pročitaj jošLegendarni trener Žoze Murinjo, poznat po nikad poljuljanom samopouzdanju i vrhunskim trenerskim dostignućima, rešen je da se okuša i u svetu enolo...
pročitaj još