
Zoran Nikolić, Rubin, 2022.: „Kvalitet je krivac za ekspanziju srpskih vina“
National HoReCa Manager vinarije Rubin, Zoran Nikolić je dao vrlo opsežnu opservaciju sa realnim pogledom na situaciju u ugostiteljstvu. „Mnogi pr...
pročitaj jošNa 28-om međunarodnom ocenjivanju vina MUNDUS VINI Spring Tasting 2021 penušavo vino Vronsky beli, berba 2019 osvojilo je zlatnu medalju.
Vronski vina vinarije Rubin se proizvode po najkvalitetnijoj, tradicionalnoj šampanj metodi. Sam proces traje od 3 do 5 godina, prilično je kompleksan, dugotrajan, skup i podrazumeva odležavanja vina na talogu i sekundarnu fermentaciju u boci, čime se dobija na kompleksnosti vina i boljoj integraciji sekundarnih aroma. Berba za penušavce počinje pre nego što grožđe postigne svoju punu tehnološku zrelost (kako bi sačuvalo dovoljno svežine, vrlo važne za penušava vina) i vrlo nežno se presuje. Beli Vronsky proizvodi se od Šardonea iz vinograda u Lučini, a Vronsky Rose od Pino noara iz vinograda u Bačini. Vronsky penušavci dokazuju da je Rubin i te kako sposoban za velika vinska dela i da nije zalutao u prvu srpsku vinsku ligu.
Svetozar Janevski, predsednik Upravnog odbora Vinarije Tikveš, dobio je nagradu za životno delo, dok je Vinarija Tikveš dobila nagradu za najbolju ...
pročitaj jošU Vinariji Čoka, vinska priča se piše više od 120 godina, pažljivo se gradi, budi emocije i otkriva identitet brendova koji su mnogima sinonim za p...
pročitaj jošMONIN je razvio PARAGON posebno za miksologe - uzdiže manje poznate biljne vrste sa svih strana sveta, pružajući koktel stručnjacima cordiale s ret...
pročitaj još