Šef Miloš Jovanović je ekskluzivno za čitaoce magazina Cafe Bar & Restoran podelio svoj recept za lešnikice na karpaču od ananasa, sa šafranom u medu i s domaćim sladoledom od vanile, narom i crnom čokoladom
SASTOJCI: * belance 2 kom. * sok od limuna 1 kašika * žuti šećer 90 g * lešnik 140 g * sveži ananas 50 g * nar 20 g * crna čokolada 10 g * sladoled od vanile 40 g * med 0,3 dl * šafran 0,04 g
PRIPREMA:
Umutiti čvrst sneg od belanaca, dodati limun, žuti šećer i lešnik. Napomena: polovina lešnika (mlevenog) ide u čvrst sneg, drugom polovinom (iseckanog lešnika) formirane lešnikice uvaljati i lepo oblikovati. Peći na 120 stepeni C 20-ak minuta. Svež ananas iseći na karpačo, dodati med, šafran, svež nar, sladoled i složiti ispečene lešnikice. Dekorisati crnom čokoladom.
MILOŠ JOVANOVIĆ Sertifikovani svetski sudija (World Association of Chefs’ Societies), član ekspertskog tima koji je formiran sa ciljem da proverava, ocenjuje ukus i kvalitet hrane, a koji je često angažuje i Vlada Republike Srbije, član je Kulinarske federacije Srbije dugi niz godina, a odskoro i predsednik Asocijacije šefova kuvara Srbije.