
Srpska picerija među najboljima u Evropi: PIETRA na 26. mestu!
Veliki uspeh za domaću ugostiteljsku scenu, beogradska picerija Pietra je 26. najbolja picerija u Evropi! Time je Pietra postigla najbolji rezultat...
pročitaj jošPosle letnje pauze, nakon završetka prvih kvalifikacija, nastavlja se nacionalno takmičenje za najboljeg profesionalnog i mladog pekara za četvrtu po redu „Pekarijadu“.
U organizaciji kompanije Lesaffre veliko finale počinje u njihovom pekarskom centru u Beogradu u četvrtak, 28. septembra. Potom će 23. novembra uslediti i tradicionalna svečana ceremonija uručenja nagrada „Prvi među najboljima“ u Madlenianumu.
Na takmičenju za najboljeg pekara Srbije, prijavljeni kandidati, pekari profesionalci, su se u prvom talasu nadmetali u pet kategorija: domaći hleb, burek, štrudla sa makom, pizza i umetničko delo. U septembru ih očekuje finale, a njima se pridružuju budući mladi pekari koji će se nadmetati u kategoriji pogačica sa čvarcima.
Sve kandidate koji su se kvalifikovali za finale ocenjivaće stručni žiri, koji u širem sastavu čini 35 članova, istaknutih predstavnika struke, predstavnika Unije pekara, članovi tima učesnika Louis Lesaffre Coupe – Evropskog pekarskog prvenstva 2015, predstavnik Mlinpek zavoda, svetski prvak u pravljenju pizze održanog u Palermu 2022 – “Campionato del mondo pizza squadre”, predstavnici industrijskih i zanatskih pekara, kao i najvećih trgovinskih lanaca u zemlji.
Kompanija Lesaffre nastavlja tradiciju započetu 2015 godine, kada je organizovano takmičenje za najbolje pekare Srbije koji su nas predstavljali na Evropskom prvenstvu. Takmičenje “Pekarijada” je napravljena u nameri da se istaknu najbolji profesionalni pojedinci u pekarstvu i mladi talenti koji se školuju za ovaj posao.
Više informacija o “Pekarijadi” možete naći na www.pekarijada.rs
Kada temperatura poraste, a vikend okupljanja ne mogu bez roštilja, vreme je da začini preuzmu glavnu ulogu. Ništa ne osvežava bolje od snažnog, pi...
pročitaj jošIzvorna Cezar salata je zamišljena kao finger food tako što bi se celi listovi zelene salate rolali i umakali u dresing, a zatim jeli. To je bar bi...
pročitaj jošU svetu kuvarstva, male promene prave veliku razliku. Začini su jedna od tih malih stvari. Tamo gde tradicionalna jela imaju svoj poznat ritam i st...
pročitaj još