
Fine & Deli linija proizvoda za istinske gurmane i perfektan ukus
Fine & Deli je postao sinonim za pažljivo odabrane sastojke, vrhunski kvalitet i istinsko uživanje u hrani, predstavlja radost za čula, a uz ra...
pročitaj jošHuevos Divorciados = razvedena jaja, jelo sa ukusom meksičkog humora. Tipičan doručak za južne i centralne delove Meksika sastoji se od dva pržena jajeta; jedno okupano u zelenom, a drugo u crvenom sosu. Današnji Tabasco recept je jednostavno jelo, idealno za savršen početak dana.
Da bi se sprečilo mešanje sosova, između njih se postavlja tzv. barijera. Obično je to prženi pasulj, ponekad sa tortilja čipsom tzv. čilakiles (chilaquiles) sa prelivom od sira ili peršuna i luka.
View this post on Instagram
SASTOJCI (za 4 osobe)
SALSA ROJA
SALSA VERDE
ZA SALSA ROJA
Zagrejte tiganj od livenog gvožđa ili šerpu na srednje jakoj vatri, stavite četvrtine paradajza sa kožom okrenutom na dole, dok koža ne potamni i ispuca (oko 5-8 minuta).
Dodajte 1⁄2 šolje vode, grubo iseckani beli luk, TABASCO® Chipotle sos i so. Pustite da provri i kuvajte na niskoj temperaturi dok ne omekša (oko 15-20 minuta). Ohladite malo.
Prebacite u blender, dodajte sok od limete i iseckani korijander, te blendirajte dok ne postane glatko. Ako želite dodatno da začinite, dodajte još TABASCO® Chipotle sosa. Stavite sa strane.
ZA SALSA VERDE
Zagrejte tiganj od livenog gvožđa ili šerpu na srednje jakoj vatri stavite četvrtine paradajza sa kožom okrenutom na dole dok koža ne potamni i ispuca (oko 5-8 minuta).
Dodajte 1⁄2 šolje vode, grubo iseckani beli luk, TABASCO® Green Jalapeño sos i so. Pustite da provri i kuvajte na niskoj temperaturi dok ne omekša (oko 15-20 minuta). Ohladite malo.
Prebacite u blender, dodajte sok od limete i iseckani korijander, iseckani avokado, te blendirajte dok ne postane glatko. Ako želite dodatno da začinite, dodajte još TABASCO® Green Jalapeño sosa. Stavite sa strane.
KOMPLETIRANJE
U velikom tiganju, na srednje jakoj vatri, propržite slaninu dok ne postane hrskava (oko 5-6 minuta). Prebacite na papirne ubruse.
Bacite mast iz tiganja, obrišite ga i stavite ga ponovo na srednje jaku vatru da zagrejete svaku tortilju. Držite tortilje toplim umotane u čistu kuhinjsku krpu i stavite sa strane.
Koristeći isti tiganj, dodajte ulje i zagrejte na srednje jakoj vatri. Ispržite jaja na oko i svako začinite prstohvatom soli. Kad su gotova, prebacite jaja na namašćeni pleh.
SERVIRANJE
Za serviranje, stavite dve tople tortilje na tanjir, zatim komad slanine i jaje na svaku tortilju. Stavite salsa verde preko jednog jajeta sa zelenim delom od mladog luka, a salsa roja sa crvenom paprikom (po želji ljutom ili slatkom). Dekorišite feta sirom i korijanderom i poslužite sa kriškama limete sa strane. Ukoliko želite da još obogatite ovaj već bogati doručak, po sredini stavite pastu od uprženog crvenog pasulja.
Za Jalapeño smoothi potrebno je: 8 kapi TABASCO® Green Jalapeño sosa, ¼ šolje soka od ananasa, ¼ šolje kokosove vode, 2 kašike kokosovog mleka, šaka spanaća, 6 listova korijandera, 10 kockica ananasa, 1 kašičica simple sirupa (u zavisnosti od slatkoće ananasa)
Izblendirajte sve sastojke i sipajte u visoku čašu. Da biste napravili koktel, dodajte oko 30 ml votke ili tekile. Dekorišite listom ananasa i kriškom limuna pre služenja.
Moka mus je boja za 2025. godinu i savršeno spaja smeđe tonove kafe i čokolade. Međutim, kada bi je pretočili u jestivi oblik, to bi svakako bila n...
pročitaj jošBeppino Occelli mlekara je nastala 1976. godine sa ciljem da uspostavi plodonosnu vezu čoveka i prirode, između sireva Beppino Occeli, regije Langh...
pročitaj jošIz godine u godinu, Srbija otkriva sve veći broj svojih autentičnosti zainteresovanim posetiocima, turistima, putnicima i zaljubljenicima u hranu i...
pročitaj još