
Dobrodošli na prvi street food štand sa Michelinovom zvezdicom
Da li možete da zamislite Michelin, takos i kiosk u jednoj rečenici? Donedavno svakako ne, ali kiosk koji prodaje takose u Meksiko Sitiju se može p...
pročitaj jošMichelinov vodič suočava se sa pravim izazovom, kako privući pažnju Generacije Z. Iako decenijama unazad važi za renomirani gastronomski vodič, Michelinove zvezdice nisu dovoljno blistave da bi zainteresovale mlade generacije okrenute digitalnoj tehnologiji i ležernijoj validaciji znanja i veština.
Upoređivanje, kategorijazija i renome, za koje se otimaju restorani najviše klase širom sveta, nisu tema o kojoj razmišlja Generazija Z. Pripadnici ove generacije, rođeni u periodu od 1996. do 2012. godine, preferiraju interaktivne i multimedijalne sadržaje, što tradicionalne medije stavlja pred, za mnoge teško savladiv, izazov prilagođavanja.
U skladu sa tim, Michelinov vodič je odlučio da se modernizuje kako bi ostao relevantan i privukao mlađu publiku. Ove promene odnose se na povećanu vidljivost i angažman na društvenim mrežama, saradnju sa influenserima i kreiranje sadržaja prilagođenog digitalnim platformama.
Cilj je da se tradicionalni autoritet vodiča kombinuje sa savremenim trendovima u komunikaciji, pružajući informacije na način koji je blizak, zanimljiv i razumljiv Generaciji Z.
@michelinguide YOU REALLY BOUT TO DO IT? #MICHELINInspector #MICHELINStar #kendricklamar #Dance #kitchen ♬ original sound – The_Spiral_King
Michelinov vodič nije jedini koji je morao da se prilagodi mlađim naraštajima i potencijalnim korisnicima čije su navike umnogome drugačije od dosadašnjih, konvencionalnih. Na primer, medijske kuće BBC i The Guardian integrišu video, audio i animirane formate u svoje priče kako bi privukle pažnju mlađih pratilaca, posetilaca i publike, generalno.
Po ugledu na prestižni, i donekle (s pravom) snobovski, Michelinov vodič i oblasti ugostiteljstva, restorana i pića nalaze se pred nužnim prilagođavanjem, sve bolje platežnoj, Generaciji Z.
Restoran Gordona Remzija u Londonu ostao je bez više od 2.000 funti tokom jedne sedmice. Naime, gotovo 500 figura maneki-neko mačaka nestalo je iz ...
pročitaj jošMichel Husser, čuveni francuski kuvar, nosilac Michelin zvezdice i vlasnik restorana Le Cerf u francuskoj pokrajini Alzas, stiže na Kopaonik 1. mar...
pročitaj jošEn Sofi Pik (Anne-Sophie Pic) zatvorila je svoj restoran sa dve Michelinove zvezdice, La Dame de Pic, u Londonu nakon osam godina prisustva na brit...
pročitaj još