
Chef kuhinje restorana GiG, Uroš Ivošević: Fine dining je vraški težak rad
Restoran GiG je ove godine postao novi član visokog društva srpskih restorana čije ulaze krasi crvena Michelinova pločica. - Restoran GiG vredi ...
pročitaj jošNajpoznatiji srpski sommelier i ugostitelj Vuk Vuletić od sada vodi Legat 1903, prestonički fine dining restoran koji nastavlja rad pod jednostavnijim nazivom, Legat. Restoran Legat je drugi ugostiteljski objekat Vuka Vuletića, koji je već ostvario značajan uspeh sa restoranom Pinot.
Obe adrese, makar za sada, nose prestižnu Mišlenovu preporuku – Pinot ju je dobio u trećoj godini Mišlenovog vodiča za Srbiju, dok je Legat od samog starta prepoznat kao restoran vredan pažnje.
View this post on Instagram
Legat nastavlja svoj rad sa osveženim konceptom, pod Vuletićevim vođstvom i njegovim partnerima.
Prva vidljiva izmena odnosi se na naziv restorana koji više ne sadrži godinu, dok vinarija Legat 1903 nastavlja da posluje pod vođstvom Predraga Gavrilovića, nekadašnjeg sommeliera restorana, a sada direktora vinarije.
View this post on Instagram
Svestan sam da smo u Pinotu postigli veliki uspeh i da sa ovim konceptom ne možemo više od Mišlenove preporuke. Pinot je svakodnevno pun i gosti ga vole. Legat je korak dalje i tek smo na početku – nadam se da ćemo ga učiniti još prepoznatljivijim fine dining restoranom nego što je bio – izjavio je Vuletić, piše Vino & Fino.
Ljubitelji vrhunske gastronomije sada imaju još jedan razlog da posete Legat i uživaju u sofisticiranim jelima i bogatoj vinskoj karti, a sve pod vodstvom jednog od najcenjenijih srpskih sommeliera.
Jedan od najstarijih gradova na Balkanu, Niš, nezamisliv je bez bogatog kulturnog i gastronomskog nasleđa. Niške kafane su pravo mesto ako želite d...
pročitaj jošSvaki novi projekat koji izađe iz kuhinje chefa Vanje Puškara i tima koji je okupljen pod kapom projekta New Balkan Cuisine izaziva pažnju profesio...
pročitaj jošAko tražite nove ukuse, poznati restorani imaju šta da ponude. Od svežeg kruda od školjki u Vera Cafeu, preko aromatičnog karija sa kokosovim mleko...
pročitaj još