
Chef kuhinje restorana GiG, Uroš Ivošević: Fine dining je vraški težak rad
Restoran GiG je ove godine postao novi član visokog društva srpskih restorana čije ulaze krasi crvena Michelinova pločica. - Restoran GiG vredi ...
pročitaj jošNajpoznatiji srpski sommelier i ugostitelj Vuk Vuletić od sada vodi Legat 1903, prestonički fine dining restoran koji nastavlja rad pod jednostavnijim nazivom, Legat. Restoran Legat je drugi ugostiteljski objekat Vuka Vuletića, koji je već ostvario značajan uspeh sa restoranom Pinot.
Obe adrese, makar za sada, nose prestižnu Mišlenovu preporuku – Pinot ju je dobio u trećoj godini Mišlenovog vodiča za Srbiju, dok je Legat od samog starta prepoznat kao restoran vredan pažnje.
View this post on Instagram
Legat nastavlja svoj rad sa osveženim konceptom, pod Vuletićevim vođstvom i njegovim partnerima.
Prva vidljiva izmena odnosi se na naziv restorana koji više ne sadrži godinu, dok vinarija Legat 1903 nastavlja da posluje pod vođstvom Predraga Gavrilovića, nekadašnjeg sommeliera restorana, a sada direktora vinarije.
View this post on Instagram
Svestan sam da smo u Pinotu postigli veliki uspeh i da sa ovim konceptom ne možemo više od Mišlenove preporuke. Pinot je svakodnevno pun i gosti ga vole. Legat je korak dalje i tek smo na početku – nadam se da ćemo ga učiniti još prepoznatljivijim fine dining restoranom nego što je bio – izjavio je Vuletić, piše Vino & Fino.
Ljubitelji vrhunske gastronomije sada imaju još jedan razlog da posete Legat i uživaju u sofisticiranim jelima i bogatoj vinskoj karti, a sve pod vodstvom jednog od najcenjenijih srpskih sommeliera.
Koš Lounge je nova gastronomska adresa na Voždovcu na kojoj će vas ugostiti bilo da tražite mesto za doručak, ručak, večeru ili samo kratku pauzu u...
pročitaj jošRestoran „Fleur de Sel“, posle dobijanja Michelin zvezde, diči se još jednim prestižnim priznanjem. Britanski magazin „The World of Fine Wine“ svrs...
pročitaj jošSmešten na prestižnoj lokaciji Novog Beograda, restoran Le Chef predstavlja idealan spoj autentičnog ambijenta i pažljivo biranih detalja uz sofist...
pročitaj još