
Kako je Pavle Gordić spojio domaći duh i francuski chic kroz bistro Kajmak & Brie
Pavle Gordić, mladi chef novootvorenog bistroa Kajmak & Brie, za magazin Cafe Bar & Restoran beskompromisno iznosi svoje mišljenje o kuvars...
pročitaj jošIme ovog autentičnog penušavca prefinjenog ukusa zapravo je posveta ruskom pukovniku Nikolaju Nikolajeviču Rajevskom (alijas grof Vronski iz romana Ana Karenjina), koji je dao život u borbi za oslobođenje Srbije od Turaka. Navodno, za života je izrazio želju da njegovi posmrtni ostaci budu preneseni u Rusiju, a da mu srce ostane u Srbji.
U slavu ovog velikog junaka, ali i ljubavi koju je gajio prema Ani Karenjinoj, u Rubinu je odlučeno da posebna vina, kreirana za svečane i značajne prilike, dobiju upravo ime Vronsky.
Vronsky vina se proizvode po najkvalitetnijoj, tradicionalnoj šampanj metodi. Sam proces traje od tri do pet godina, prilično je kompleksan, dugotrajan, skup i podrazumeva odležavanja vina na talogu i sekundarnu fermentaciju u boci, čime se dobija na kompleksnosti i boljoj integraciji sekundarnih aroma. Berba za penušavce počinje pre nego što grožđe postigne svoju punu tehnološku zrelost (kako bi sačuvalo dovoljno svežine, vrlo važne za penušava vina) i vrlo nežno se potom presuje. Beli Vronsky proizvodi se od šardonea iz vinograda u Lučini, a Vronsky Rose od pino noara iz vinograda u Bačini. Vronsky penušavci dokazuju da je Rubin i te kako sposoban za velika vinska dela, te da nije zalutao u prvu srpsku vinsku ligu.
Kompanija JAF donosi vrhunska rešenja za opremanje terasa, bazena i enterijera, uz maksimalnu izdržljivost i besprekoran dizajn. U ponudi su dek...
pročitaj jošRetko se za neki proizvod koji se vodi u kategoriji ekoloških proizvoda može reći da pravi smanjenje troškova. Nova linija hotelske kozmetike Botan...
pročitaj jošJuče je u METRO HoReCa centru održan Master Class sa našim čuvenim Michelin star chef-om Nikolom Stojakovićem i njegovim timom, koji su činili sous...
pročitaj još