
Kako je Pavle Gordić spojio domaći duh i francuski chic kroz bistro Kajmak & Brie
Pavle Gordić, mladi chef novootvorenog bistroa Kajmak & Brie, za magazin Cafe Bar & Restoran beskompromisno iznosi svoje mišljenje o kuvars...
pročitaj jošIme ovog autentičnog penušavca prefinjenog ukusa zapravo je posveta ruskom pukovniku Nikolaju Nikolajeviču Rajevskom (alijas grof Vronski iz romana Ana Karenjina), koji je dao život u borbi za oslobođenje Srbije od Turaka. Navodno, za života je izrazio želju da njegovi posmrtni ostaci budu preneseni u Rusiju, a da mu srce ostane u Srbji.
U slavu ovog velikog junaka, ali i ljubavi koju je gajio prema Ani Karenjinoj, u Rubinu je odlučeno da posebna vina, kreirana za svečane i značajne prilike, dobiju upravo ime Vronsky.
Vronsky vina se proizvode po najkvalitetnijoj, tradicionalnoj šampanj metodi. Sam proces traje od tri do pet godina, prilično je kompleksan, dugotrajan, skup i podrazumeva odležavanja vina na talogu i sekundarnu fermentaciju u boci, čime se dobija na kompleksnosti i boljoj integraciji sekundarnih aroma. Berba za penušavce počinje pre nego što grožđe postigne svoju punu tehnološku zrelost (kako bi sačuvalo dovoljno svežine, vrlo važne za penušava vina) i vrlo nežno se potom presuje. Beli Vronsky proizvodi se od šardonea iz vinograda u Lučini, a Vronsky Rose od pino noara iz vinograda u Bačini. Vronsky penušavci dokazuju da je Rubin i te kako sposoban za velika vinska dela, te da nije zalutao u prvu srpsku vinsku ligu.
Retko se za neki proizvod koji se vodi u kategoriji ekoloških proizvoda može reći da pravi smanjenje troškova. Nova linija hotelske kozmetike Botan...
pročitaj jošMMM Lasta je pouzdan partner ugostiteljima i poslastičarima, kompanija specijalizovana za distribuciju visokokvalitetnih sirovina i dodataka koji p...
pročitaj jošPrekretnica u inovacijama procesnih sistema. Uređaji četvrte generacije. Qbo je kompletan, kompaktan i patentirani sistem za obradu koji integriše ...
pročitaj još