
Nilfisk SC351: Moćan, tih i kompaktan čistač podova
Nilfisk SC351 je veoma okretna mašina sa visokim performansama koja omogućava ribanje i sušenje u oba smera, uz pritisak četke od 27 kg, što je ide...
pročitaj jošAleksandar Manojlović, brend menadžer kompanije „Hygiene Systems”, u intervjuu za „CafeBar & Restoran” govori o nedoumicama koje vlasnici ugostiteljskih objekata imaju prilikom pokretanja svog poslovanja.
Prilikom otvaranja ugostiteljskog objekta, koje stvari/sredstva su od velikog značaja vlasnicima ugostiteljskih objekata? Koje su nedoumice koje imaju vlasnici?
– Prilikom otvaranja ugostiteljskog objekta, najveći značaj ima kvalitet proizvoda i usluge. Takođe, neizbežan je ambijent u objektu i mišljenja sam da se na ekskluzivnost objekta kod nas najviše daje na značaju, mentalitet nam je takav i jednostavno „žudi” za prestižom, iako je životni standard nizak. Naravno, da bi se sve to zadovoljilo, neizbežno je kvalitetno održavanje, čišćenje i visok stepen higijene. Ulaganjem u skupocene materijale i opremu zanemaruje se momenat njihovog održavanja, pa brzo dolazi do propadanja enterijera, imidža i celokupnog utiska i slike koju objekat odaje. Nakon velikih ulaganja u posao i sa početkom rada, higijena nekako dođe poslednja na red i u tom segmentu se dosta štedi. Vlasnici kupuju najjeftinija sredstva i alate, što im na kraju ispadne i najskuplje. Takvom opremom i sredstvima ne mogu da zadovolje visok nivo higijene, a što je najbitnije za zdravlje ljudi pa i za samo poslovanje. Naravno, ima onih koji ne odstupaju od maksimuma i korišćenje kvalitetnih higijenskih sredstava i opreme im je na vrhu lestvice, ali su ti u manjini. Mislim da je tu najviše do samih ljudi koji vode posao, jer tako se odnose prema svemu u životu, pa zato imaju uspeha i u poslu.
Predlog profesionalne opreme koji preporučujete svakom ugostiteljskom objektu?
– Program profesionalnih uređaja „Nilfisk” ima veliku paletu proizvoda za čišćenje objekata ovog tipa. Čišćenje ugostiteljskih objekata mora biti kvalitetno, a u isto vreme i brzo, kako bi se zaposleni maksimalno fokusirali na uslugu. Profesionalni usisivači za suvo, mokro-suvo usisavanje i mašine za pranje i sušenje podova osnovna su sredstva koje ugostiteljski objekti moraju imati. Uređaji su malih dimenzija (kablovski ili baterijski), lako upravljivi i jednostavni za korišćenje, te operateru omogućuju lako čišćenje i skučenih prostora i nepristupačnih površina. „Nilfisk” je lider na tržištu, sa ogromnom tradicijom još od 1906. godine, kada je osnovan.
Ugostiteljstvo, jedan od najpogođenijih oblasti usled epidemije, iz vašeg ugla, s obzirom na to da ste u direktnom kontaktu sa ugostiteljima. Kako i kada vidite da će se stvari vratiti „u normalu”?
Epidemija koja nas je sve snašla uticala je na kontakte između ljudi i direktno ugrozila ugostiteljstvo. Donela je nova pravila, procedure i restrikcije, pa se ova branša sad bori za opstanak. Sve će se vratiti u normalu onog trenutka kad ljudi budu bili slobodni, sigurni i bez straha se kretali i ostvarivali kontakt s drugim ljudima. Mislim da u ovom trenutku niko ne zna kada će to biti, ali zasigurno traži vreme i postepeno vraćanje normalnom životu.
ALEKSANDAR MANOJLOVIĆ
brend menadžer
Nilfisk SC351 je veoma okretna mašina sa visokim performansama koja omogućava ribanje i sušenje u oba smera, uz pritisak četke od 27 kg, što je ide...
pročitaj jošAkvafor voda je premium rešenje za ugostitelje koji žele da gostima ponude vrhunski kvalitet. Bezbedna, sveža i uvek dostupna, idealna je za restor...
pročitaj jošKoliko puta ste odlučili da popijete više vode, ali vas je brzo obeshrabrila njena „dosadna“ nota? Iako svi znamo koliko je važno ostati hidriran, ...
pročitaj još