
Beppino Occelli: Istorija, proizvodnja i odležavanje
Beppino Occelli mlekara je nastala 1976. godine sa ciljem da uspostavi plodonosnu vezu čoveka i prirode, između sireva Beppino Occeli, regije Langh...
pročitaj jošOrganska Imperator vina iskren su izraz sorte vinove loze, podneblja na kojem se gaji kao i vizije povratka prirodi.
Organska proizvodnja vina je viza za svetlu budućnost generacija koje dolaze, ali i pružanje čistog užitka onima koji u vinu uživaju danas.
Verujući da se vina kreiraju pre svega u vinogradu, svo svoje znanje i pažnju posvećuju upravo vinovoj lozi i zemljištu koje lozu hrani dajući i mikroklimi priliku da utka delić karaktera vinima iz godine u godinu.
Vinarija Imperator
Vinarija Imperator jedan je od pionira biodinamičkog uzgoja loze i proizvodnje prirodnih vina u Srbiji. Na njihovom primeru može se učiti, upoređivati, saznati šta je u toj priči pozitivno, a šta negativno. Ali kad probate njihove proizvode, jedno morate priznati: ovako stvorena vina pružaju podjednak užitak kao vrhunska konvencionalna, uz mali bonus – dodatni osećaj sreće.
Ovoga puta probali smo Esta Roze vinarije Imperator, atraktivne boje, izuzetne bistrine i pokretljivosti. Elegantnog mirisa u kojem dominira sitno crveno voće sa akcentom na jagode uz dašak poljskog cveća. Odlične svežine i balansa s nagoveštajem mineralnosti.
Vinarija Imperator
Na nepcu je zaokruženo, skladno i vrlo sočno. Živih kiselina sa odličnom strukturom i punoćom ukusa ostavlja dugo utisak u završnici.
Esta je odličan izbor za vino koje se konzumira samo, ali se odlično sljubljuje sa raznim lokalnim jelima, delikatesnim zalogajima, brusketama i pastama sa crvenim sosom. Pizza kaprićoza i margarita, rečna riba se takođe odlično uparuje, kao i mnoga druga jela sa letnje i jesenje trpeze.
Zbog svog jedinstvenog sistema zatvaranja odličan je izbor kao fino vino na čašu. Uživajte odgovorno u vinu ohladjenom na temperaturu od 12 do 14°C.
sorta: pinot noir
berba: 2022
alk. 13.5%
pH= 3.3
kiseline: 6.33 g/l
rezidualni sećer: 1.7 g/l
ukupni SO2: 94.59 mg/l
View this post on Instagram
Podignut 2009 godine
NV: 164 m
Ekspozicija: jugo-istok
Sastav zemljišta: gajnjača na lesu
Organski sertifikovan od 2015 godine po EU i RS standardu
Demeter biodinamički sertifikovan od 2021 godine
Berba:01.09.2022
Ručno u gajbice po oko 6 kg
Hlađenje preko noći
Prerada sa suvim ledom
Maceracija: 1 sat
Spontan početak fermentacije
Temperatura tokom fermentacije: 14° C
Fermentacija inox: 16 dana
Sur lie 8 meseci
Ukupno proizvedeno 1900 boca.
Od prvih kafana do Tik Tok-a, džezva je prešla dug put i menjala svoj izgled, ali nikad nije izašla iz mode i izgubila svoj šarm, jer sve nove i do...
pročitaj jošCon Te je porodična destilerija nastala nakon duže tradicije amaterskog bavljenja proizvodnjom vina i voćnih destilata. Verujući da imaju šta da po...
pročitaj jošLavazza La Reserva de ¡Tierra! Cuba kafa je spoj bogate kubanske tradicije i inovativnog pristupa Lavazze. Kuba ima dugu istoriju proizvodnje kafe,...
pročitaj još