Kikkoman recept: Bao buns sa notom kimchi čili sosa oduševiće vas ukusom
Iako bao možda nije široko rasprostranjen u mejnstrim kulinarstvu, sigurno ste ga već sreli u kineskim restoranima ili na azijskim pijacama. Ove, kao pamuk mekane i jastučaste, lepinje često se poslužuju kao doručak, popularna ulična hrana ili lagan obrok za ručak i večeru.
Takođe, savršene su kao gurmanski zalogaj za zabave. Bao sve više osvaja jelovnike finih restorana, ne samo u Aziji, već i širom Evrope i drugih delova sveta. A sada Kikkoman donosi recept za bao buns koje možete pripremiti u svojoj kuhinji.
Kikkoman recept: Bao buns sa notom kimchi čili sosa
4 kašike Kikkoman prirodno fermentisanog soja sosa
2 kašike ulja
250 ml vode
1 kašika Kikkoman začinjenog čili sosa za kimči
1 kašika susama
1 mladi luk
Stavite brašno, instant kvasac i šećer u činiju. Dobro promešajte i dodajte toplu vodu. Mešajte i umesite testo. Pokrijte i ostavite da nadođe na toplom mestu. Potopite pečurke u toplu vodu i neka odstoje 15 minuta. Sitno iseckajte pak choi. Narendajte šargarepu, a žutu papriku i beli luk sitno iseckajte. Dinstajte povrće u Kikkoman susamovom ulju, zatim dodajte iseckane pečurke i Kikkoman soja sos. Pržite nekoliko minuta, neprekidno mešajući, dok povrće ne omekša. Ostavite da se ohladi.
Podelite testo na šest jednakih delova i oblikujte svaki u lopticu. Razvucite u ravni disk. Stavite fil na svaki disk i zatvorite ivice da formirate paket. Zagrejte ulje u tiganju, blago pržite pogačice s obe strane, a zatim ih kuvajte u posudi za kuvanje na pari 5-7 minuta.
Isecite mladi luk na tanke kolutove. Pomešajte Kikkoman soja sos sa Kikkoman kimči čili sosom i poslužite pogačice uz sos. Pospite susamom i ukrasite seckanim mladim lukom.