
Prvi izbor barista: Cremoso Latte!
U svetu kafe, gde se kvalitet meri svakim gutljajem, mleko koje barista koristi može biti presudni faktor. Zato ne čudi što je Cremoso Latte tokom ...
pročitaj jošLavazza fondacija kroz najfinije održive mešavine kafa, La Reserva de ¡Tierra! vodi vas na ukusno i mirisno putovanje oko sveta.
Kuba je jedinstvena savremena priča o mešavini kafe koja brine o farmerima, potrošačima i lokalnoj sredini. Ova organska mešavina dolazi sa plantaža u Santjagu i Granmi na Kubi, gde je Lavazza fondacija uključena u postizanje sledećih ciljeva:
Zahvaljujući blockchain tehnologiji, možete pratiti put kafe i kompanijsku posvećenost održivosti.
Fondacija Lavazza ima za cilj stvaranje dugoročnog partnerstva za podršku razvoju kubanske kafe, kao lokalne izvrsnosti, uz brigu o životnoj sredini. Bliskom saradnjom sa 170 farmera u oblastima Santijaga i Granme, fondacija je posvećena poboljšanju kvaliteta kubanske kafe, kao i obezbeđivanju održivog razvoja zajednica koje uzgajaju kafu.
U saradnji sa lokalnim zajednicama i vladom, Lavazza promoviše inicijative za obuku i obrazovanje, koje imaju za cilj uključivanje mlađih generacija i žena u centre za biljnu proizvodnju i proces selekcije kafe, podstičući njihovo stabilno zapošljavanje tokom cele godine.
Šumska kafa nacionalnog rezervata
La Reserva de ¡Tierra! Kuba je jedinstvena mešavina koja raste kao sastavni deo šume, u zaštićenim prirodnim rezervatima koje karakteriše zabrana seče visokog drveća. Tehnike polikulture koje se koriste u ovoj oblasti promovišu biodiverzitet, garantuju održavanje strukturne složenosti ove teritorije, sa ekološke tačke gledišta, obezbeđuju stabilan izvor izdržavanja i prihoda za lokalno stanovništvo i garantuju idealan sistem senke za biljke kafe.
Unapređenje poljoprivredne prakse
Negujući dobre poljoprivredne prakse, Lavazza fondacija podržava proizvođače kafe u povećanju proizvodnje kafe i borbi protiv klimatskih promena. Štaviše, obučava ih da uzgajaju homogeniji i kvalitetniji usev i biraju najbolje trešnje tokom procesa berbe, u potpunosti ručno.
Zahvaljujući senzorima koji su instalirani na plantažama kafe, farmeri mogu da prate podatke o životnoj sredini koji im omogućavaju da bolje upravljaju svojim plantažama i identifikuju najbolje vreme za berbu.
Poboljšanje kvaliteta kafe
Kako bi poboljšali kvalitet kafe i povećali njenu ekonomsku privlačnost, Lavazza fondacija i Lavazza stručnjaci za istraživanje i razvoj, ponudili su namenske obuke i obezbedili odabrane kvasce koji se koriste u kontrolisanom procesu fermentacije, koji se primenjuje na deo berbe Robuste. Ovaj proces fermentacije ima za cilj da poboljša složenost ukusa, otključa egzotične note i učini konačni proizvod slađim i elegantnijim.
Proces fermentacije La Reserva de ¡Tierra! Kuba sledi veoma strog pristup koji podrazumeva stalno praćenje vremena i temperature kako bi se garantovao pravi razvoj ukusa.
Žene igraju važnu ulogu u odabiru kvaliteta zrna
Izbor i sortiranje različitih vrsta kafe može poboljšati njihovu ukupnu vrednost i kvalitet u šoljici. Ova aktivnost se izvodi pomoću sita za kafu (za odvajanje veličina zrna) i mašine za sortiranje (za uklanjanje većih nedostataka).
Lavazza fondacija je implementirala konačni sistem ručnog sortiranja, koji sprovodi i njime upravlja ženski tim od 95 žena. Zahvaljujući ovom završnom koraku, sada je moguće sortirati kafu po kvalitetu i eliminisati nedostatke koji se nisu mogli mehanički identifikovati.
Lanac kapitala i kratki lanac snabdevanja
Fondacija Lavazza radi sa kubanskim institucijama na pojednostavljivanju lanca snabdevanja kafom smanjenjem broja posrednika i stavljajući veći fokus na uloge koje dodaju stvarnu vrednost proizvodu. Takođe, podržavamo buduće uvođenje mehanizma nagrađivanja zasnovanog na kvalitetu kafe, kako bi se poboljšalo blagostanje farmera i kvalitet proizvoda.
Naš cilj je da kreiramo participativni društveni budžet za proizvodnju kafe, koji uzima u obzir parametre razvoja ljudskih indeksa.
Održavanje kvaliteta od Kube do Italije
Putovanje zelene kafe morem traje 3-4 nedelje tokom kojih se temperatura i vlažnost moraju stalno pratiti kako bi se proizvod sačuvao. U ovoj fazi kafa je prilično osetljiva i čak i mali previd može dovesti do lošeg rezultata u šoljici. Zbog toga smo u transportne kontejnere ugradili senzore koji mogu da prate sve ove parametre i omogućavaju nam da garantujemo najbolju konzervaciju proizvoda.
Lavazza umetnost pečenja zrna
Od 1895. godine, Lavazza stvara jedinstvene mešavine savršeno kombinujući telo, aromu i ukus. La Reserva de ¡Tierra! Kuba je kombinacija oprane arabike sa opranom i fermentisanom robustom, koja pojačava egzotične ukuse i note u šoljici.
Konačni rezultat je dobro zaokružen i izbalansiran espreso baršunastog tela i delikatne slatkoće koja slavi kubansko nasleđe. Lavazzin metod Slow Gentle Roasting, primenjuje odgovarajuće tehnike prženja, kao što su nežno pečenje u bubnju i tehnologija prenosa vazduha, kako bi se poboljšao profil ukusa kafe porekla. Svaka mešavina je pečena sa strogim parametrima podešavanja i različitim profilima pečenja kako bi se oslobodila najbolja aroma jedinjenja.
BeoStok
ekskluzivni uvoznik i distributer Lavazza proizvoda
Radavačka 6, 11070 Beograd
IG @lavazzaserbia
Kada je reč o prirodnim mineralnim vodama vrhunskog kvaliteta, svetski poznata Vichy Catalan često se ističe kao sinonim za izuzetnu čistoću, bogat...
pročitaj jošCon Te je porodična destilerija nastala nakon duže tradicije amaterskog bavljenja proizvodnjom vina i voćnih destilata. Verujući da imaju šta da po...
pročitaj jošNa donjem Dorćolu, u Carigradskoj 18, otvorena je vinoteka koja već na prvi pogled pokazuje da ima drugačiju ambiciju. Grand Crew donosi osveženje ...
pročitaj još