
Saša Pejić, BQ Group: Velika konkurencija, rast troškova i transformacija malih biznisa
U tradicionalnoj anketi magazina Cafe Bar & Restoran potražili smo odgovore od naših poslovnih partnera, vlasnika, rukovodilaca i menadžera naj...
pročitaj jošU tradicionalnoj anketi magazina Cafe Bar & Restoran potražili smo odgovore od vlasnika, rukovodilaca i menadžera najbolje pozicioniranih firmi u okviru domaćeg HoReCa sektora o situaciji i zbivanjima na tržištu. Do kraja decembra imaćete priliku da saznate šta najbolji među najboljima misle o kretanjima na tržištu, predviđanjima i daljim planovima u poslovanju.
Direktor prodaje i operacija METRO Cash & Carry Srbija, Dušan Čolović stanje u HoReCa sektoru komentariše ovako:
“Ugostiteljski sektor ide uzlaznom putanjom i svake godine beleži sve bolje rezultate. Srbija ima ozbilljan rast stranih turista i to se odražava i na širenje ponude i sve veću zastupljenost različitih kuhinja. Istovremeno, gosti postaju sve zahtevniji i očekuju vrhunsku uslugu. Svedoci smo i sve bolje prepoznatljivosti objekata kroz Michelin priznanja. Vidljiv je trend sve pažljivijeg odabira namirnica, a kvalitet obroka i usluge su na višem nivou, sa akcentom na dekoraciju i prezentaciju hrane. Ugostiteljima bih savetovao da na prvom mestu bude kvalitet, da se neguje autentičnost i prepoznatljivost jela koje nude”.
Možete li navesti koji se proizvod iz vaše palete izdvojio kao najuspešniji u protekloj godini?
Nemoguće je odlučiti se za jedan proizvod, jer je METRO prepoznatljiv po širokoj paleti proizvoda koja zadovoljava sve kuhinje. Izdvojio bih svežu morsku ribu sa dnevnom ponudom od 60 različitih vrsta, kao i METRO Chef proizvodi koji su kreirani u saradnji sa šefovima kuhinja sa ciljem da zadovolje i najzahtevnije ugostiteljske potrebe.
Planovi vaše kompanije za narednu godinu su već zacrtani?
METRO će kao partner profesionalaca nastaviti da se prilagođava zahtevima i potrebama ugostitelja, kroz konstantno unapređenje asortimana, digitalnih rešenja i servisa. Kako kažu naši kupci “vreme je novac”, a mi ćemo se truditi da uštedimo vreme i tako ih podržimo u njihovom razvoju.
OVDE saznajte o kretanjima na HoReCa tržištu i predviđanjima za 2024. godinu
Godina za nama bila je izuzetno dinamična i uspešna za Hygiene Pro Team. Sa ponosom izdvajamo ključne događaje koja su obeležili ovaj period, osim ...
pročitaj jošMETRO je i ove godine bio Gastro partner Food Vision gastro manifestacije, u okviru Wine Vision by Open Balkan. Tokom tri dana, koliko je trajao sa...
pročitaj jošKompanija Winterhalter - specijalista za profesionalno pranje posuđa i ove godine učestvuje na beogradskom Sajmu ugostiteljske opreme, gde će poset...
pročitaj još