Saša Pejić, BQ Group: Velika konkurencija, rast troškova i transformacija malih biznisa
U tradicionalnoj anketi magazina Cafe Bar & Restoran potražili smo odgovore od naših poslovnih partnera, vlasnika, rukovodilaca i menadžera naj...
pročitaj jošU tradicionalnoj anketi magazina Cafe Bar & Restoran potražili smo odgovore od vlasnika, rukovodilaca i menadžera najbolje pozicioniranih firmi u okviru domaćeg HoReCa sektora o situaciji i zbivanjima na tržištu. Do kraja decembra imaćete priliku da saznate šta najbolji među najboljima misle o kretanjima na tržištu, predviđanjima i daljim planovima u poslovanju.
Direktor prodaje i operacija METRO Cash & Carry Srbija, Dušan Čolović stanje u HoReCa sektoru komentariše ovako:
“Ugostiteljski sektor ide uzlaznom putanjom i svake godine beleži sve bolje rezultate. Srbija ima ozbilljan rast stranih turista i to se odražava i na širenje ponude i sve veću zastupljenost različitih kuhinja. Istovremeno, gosti postaju sve zahtevniji i očekuju vrhunsku uslugu. Svedoci smo i sve bolje prepoznatljivosti objekata kroz Michelin priznanja. Vidljiv je trend sve pažljivijeg odabira namirnica, a kvalitet obroka i usluge su na višem nivou, sa akcentom na dekoraciju i prezentaciju hrane. Ugostiteljima bih savetovao da na prvom mestu bude kvalitet, da se neguje autentičnost i prepoznatljivost jela koje nude”.
Možete li navesti koji se proizvod iz vaše palete izdvojio kao najuspešniji u protekloj godini?
Nemoguće je odlučiti se za jedan proizvod, jer je METRO prepoznatljiv po širokoj paleti proizvoda koja zadovoljava sve kuhinje. Izdvojio bih svežu morsku ribu sa dnevnom ponudom od 60 različitih vrsta, kao i METRO Chef proizvodi koji su kreirani u saradnji sa šefovima kuhinja sa ciljem da zadovolje i najzahtevnije ugostiteljske potrebe.
Planovi vaše kompanije za narednu godinu su već zacrtani?
METRO će kao partner profesionalaca nastaviti da se prilagođava zahtevima i potrebama ugostitelja, kroz konstantno unapređenje asortimana, digitalnih rešenja i servisa. Kako kažu naši kupci “vreme je novac”, a mi ćemo se truditi da uštedimo vreme i tako ih podržimo u njihovom razvoju.
OVDE saznajte o kretanjima na HoReCa tržištu i predviđanjima za 2024. godinu
HoReCa 2025 anketa B2B magazina Cafe Bar & Restoran donosi predviđanja i odgovore naših poslovnih partnera, vlasnika, rukovodilaca i menadžera ...
pročitaj jošU tradicionalnoj anketi magazina Cafe Bar & Restoran potražili smo odgovore od naših poslovnih partnera, vlasnika, rukovodilaca i menadžera naj...
pročitaj jošHoReCa 2025 anketa pruža uvid u kretanja na domaćem tržištu, predviđanja i planove. U tradicionalnoj anketi koja se odnosi na stanje u srpskom HoRe...
pročitaj još