
Parmezan se najviše falsifikuje! Original će od sada biti čipovan
U borbi protiv falsifikatora, italijanski koncern proizvođača sira Parmigiana Reggiana su u velike kolutove počeli stavljati jestive mikročipove sa...
pročitaj jošSASTOJCI:
* 500 g pilećeg filea
* 2 šolje od 2,5dl prezli
* 1 šolja rendanog parmezana
* 3 jajeta
* 1 pakovanje baby mocarele
* malo ulja za prženje
* so
Za sos:
* 2 konzerve seckanog paradajza
* 1 glavica crnog luka
* 2 čena belog luka
* 1 kašika šećera
* 1 kašičica sušenog bosiljka
Za posluživanje:
* 400g obarenih špageta
* Dijamant pesto preliv
PRIPREMA:
1. File presecite tako da dobijete 4 tanke šnicle. Jaja ulupajte viljuškom, a prezle u posebnoj činiji pomešajte sa parmezanom, meso posolite. Uvaljajte meso u jaja, zatim u prezle, pa ponovite postupak kako biste dobili hrskaviji omotač. Pecite meso u dobro zagrejnom ulju na srednjoj vatri dok korica ne porumeni sa obe strane. Izvadite ga na papir da se ocedi.
2. U šerpici sitno seckan crni luk prodinstajte na malo ulja, pa mu dodajte ispasiran beli luk, paradajz iz konzerve, bosiljak, šećer i začinite po ukusu. Krčkajte dok se sos ne ukuva.
3. U vatrostalnu posudu poređajte ispohovano belo meso, preko svakog prelijte sos od paradajza, a preko njega poređajte kolutove mocarele. Zapecite u rerni zagrejanoj na 180°C samo dok se sir ne istopi.
4. Špagete skuvajte pa ih pomešajte sa Dijamant pesto prelivom i poslužite uz zapečenu piletinu sa parmezanom.
Dobro osmišljen jelovnik ne samo da optimizuje troškove i povećava profit, već i unapređuje ukupno iskustvo gostiju u objektu. Pravljenje jelovnika...
pročitaj jošPlecomop je idealan za čišćenje barova, trpezarija, restorana i drugih manjih prostorija. Istovremeno čisti i usisava podove, čineći ih blistavim b...
pročitaj jošMETRO je i ove godine bio Gastro partner Food Vision gastro manifestacije, u okviru Wine Vision by Open Balkan. Tokom tri dana, koliko je trajao sa...
pročitaj još