
Otkrivamo: Šta je potrebno da voćna rakija postane svetski trend
Večno pitanje je kako je moguće da pića od žitarica, agave, šećerne trske, pa i krompira, budu po popularnosti ispred destilata koji nastaje od voć...
pročitaj jošRadi se o relativno novom koktelu koji je kreacija barmena Džekija Patersona iz San Franciska. Kao inspiracija poslužile su mu krvavo crvene narandže sa Sicilije, koje su glavni sastojak likera Solerno.
Solerno je u prodaji već nekih desetak godina, a može se opisati kao kompleksnija verzija Cointreaua i osvežena verzija Grand Marniera. Savršen je u trojci sa tekilom i Angostura Bitterom. Naravno i sveže isceđenim sokom od lajma.
SASTOJCI:
* 30 ml likera Solerno od crvenih narandži
* 30 ml tekile
* 15 ml sirupa Grenadin
* 30 ml svježe iscijeđenog soka od lajma
* 2-3 ml Angostura Bittera
PRIPREMA:
Pomešajte sve sastojke, pa ih prelijte u čašu ispunjenu ledom.
METRO je i ove godine bio Gastro partner Food Vision gastro manifestacije, u okviru Wine Vision by Open Balkan. Tokom tri dana, koliko je trajao sa...
pročitaj jošPlecomop je idealan za čišćenje barova, trpezarija, restorana i drugih manjih prostorija. Istovremeno čisti i usisava podove, čineći ih blistavim b...
pročitaj jošKompanija Vandemoortele više od 100 godina spada u vodeće u Evropi za proizvodnju prehrambenih proizvoda – smrznutih pekarskih proizvoda, čokoladne...
pročitaj još