Svi za Novi Sad! 40 vinarija na Wine festu u hotelu Sheraton
Drugi Wine fest, na kome će učestvovati 40 najboljih Srpskih vinarija održaće se u Novom Sadu u hotelu Sheraton, 25. februara. Wine fest okuplja i...
pročitaj jošSavremena proizvodnja vina ne podrazumeva samo proizvodnju nego i prezentaciju tog proizvedenog. Da bi sva ta lepota, ta toplina, neponovljiv ukus, kao i sam doživljaj mogli doći do izražaja mora se stvoriti ambijent koji će sve to na pravi način izneti, kako poznavaocu, tako i običnom konzumentu. U tom cilju, Vinska kuća Minića na jedan neobično lep i kod nas jedinstven način stvorila je takav kutak, u kom će gosti moći da provedu nezaboravne trenutke, uživajući ne samo u vinu nego i u prostoru u kome to vino probaju.
Degustaciona sala s terasom, kapaciteta od oko 120 mesta, napravljena je tako da svakog trenutka može da primi, ugosti i pokaže svu toplinu i raskoš duha vina koja se proizvode u ovoj vinariji.
Pored prostora za degustaciju izgrađeno je jedno neobično, jedinstveno naselje kod nas – naselje od vinskih bačava. Naime, vinske bačve koje su nekoliko desetina godina služile za proizvodnju i čuvanje vina, i pošteno odslužile svoj radni vek, ponovo su se rodile i počele da žive jedan novi, lepši i plemenitiji život. Svaka od njih je postala soba za spavanje, opremljena udobnim i prostranim krevetom i kupatilom sa tuš-kabinom, uvek spremna da gosta, posle uživanja u vinu, primi u zagrljaj i pruži mu prijatnu toplinu. Pričajući mu, dok spava, doživljaje onih koje je godinama čuvala, negovala, nadahnjivala toplinom, lepotom i plemenitošću, o svojim čedima, o najboljim župskim vinima.
Naselje se sastoji od šest kućica sa dvanaest ležajeva, a vi svoju posetu možete najaviti na broj 037 3751 612.
Pored obilaska podruma, vinograda i degustacije vina, postoji mogućnost obilaska muzeja vinarstva i vinogradarstva, u Aleksandrovcu, gde se nalazi i veoma lepo uređen zavičajni muzej.
Vinarija Tikveš, osnovana 1885. godine sa vekovnom tradicijom, prerasla je u sistem Tikveš Châteaux & Domaines i danas se sastoji od nekoliko v...
pročitaj jošHoReCa 2025 anketa B2B magazina Cafe Bar & Restoran već tradicionalno donosi predviđanja i odgovore vlasnika, rukovodilaca i menadžera najbolje...
pročitaj jošVečno pitanje je kako je moguće da pića od žitarica, agave, šećerne trske, pa i krompira, budu po popularnosti ispred destilata koji nastaje od voć...
pročitaj još