Turistički bum u Srbiji: Nedostatak luksuznih hotela koči dalji rast
Prema izveštaju Evropske turističke komisije, Srbija je 2024. godine neočekivano zablistala kao jedna od najuspešnijih turističkih destinacija u Ev...
pročitaj jošNovi broj magazina Hoteli & Restorani donosi zanimljive novosti iz hotelsko restoranske industrije, a više o sadržaju saznajte u nastavku.
Najava ministra finansija Siniše Malog da će država podsticati izgradnju novih i proširenje postojećih hotelskih kapaciteta u Beogradu i okolini, zbog očekivanog rasta tražnje povodom održavanja EXPO 2027., aktuelizovala je pitanje isplativosti investicija u domaćem hotelijerstvu, te smo ovoj temi posvetili posebnu pažnju.
U rubrici trending možete pročitati o novom Radisson red hotelu, izgradnji novog rizorta na Kopaoniku, kao i o vinskom turističkom kompleksu u Sremskim Karlovcima. Posetili smo jezero Palić i saznali najnovije planove za izgradnju hotelskih sadržaja, a bili smo i u novootvorenom restoranu i smeštaju na farmi Bela Reka.
Istraživali smo šta se dešava sa turističkom platformom Booking.com, šta novo priprema chef David Šimunić u restoranu hotela Square Nine, a donosimo vam i top listu najboljih 10 hotela na svetu.
Nemanja Stojković F&B direktor hotela Sunce u Sokobanji, ispričao nam je šta sve mogu da dožive njihovi gosti.
Aleksandar Živadinović, Event sales manager Intercontinental hotels & resorts, pričao nam je o uspesima i rezultatima koje je postigao na Malti i otkriva poslovnu filozofiju kojom se vodi.
Claster executive pastry chef Petar Žuljević nam je otkrio kako je završio u svetu poslastica i zašto nije zažalio što je izabrao hotelsku poslastičarnicu za mesto gde će iskazati svo svoje umeće.
Kao što ste već navikli, donosimo vam kompletan sadržaj, ali i mogućnost da skinete kompletan magazin u PDF formatu
SADRŽAJ
Beograd
88 SOBA RADISSON RED HOTELA
St. Regis
OTVARANJE U JANUARU 2024.
Kopaonik
NOVI RIZORT KOD GOBELJE
Sremski Karlovci
VINSKI TURISTIČKI KOMPLEKS
Jezero Palić
POSTAJE VELIKO GRADILIŠTE
Booking
KAŠNJENJE SA ISPLATAMA?
Farma Bela Reka
BLAGODETI NETAKNUTE PRIRODE HOMOLJSKIH PLANINA
Nemanja Stojković
“HOTEL SUNCE NUDI SOFISTICIRANO I OTMENO ISKUSTVO BORAVKA U SOKOBANJI”
Tema broja
INVESTICIJE DRŽAVE ZA HOTELSKU INDUSTRIJU
Aleksandar Živadinović
OSVAJANJE MALTE
Igor Conić
“REC TERME LAKŠE PRODAJE ARANŽMANE”
Koreanska turšija
KISELITE LI KIMČI?
Chef David Šimunić
PROJEKTNI GASTRO BIRO
Pastry Chef Petar Žuljević
“HOTEL DAJE MNOGO VECU ŠIRINU U POGLEDU DESERTNE KARTE”
Chef Chris Prow
JAJA BENEDIKT U KROASANU
Chef Adam Smith
MARINIRANI LOSOS SA DŽINOM
Pastry Chef Kriss Bigs
VAFLI SA MASKARPONE KREMOM
Gastro bar Park
HYPE HRANA ZA GENERACIJU Z
Chef Kristijan Marenić
PRAVILA CIŠCENJA RESTORANSKE KUHINJE
Premijera
ZEMNA RISERVA 2020
Rakija
RITUALNO SERVIRANJE
Bazične formule
COCKTAIL LABORATORIJA
Izbor
NAJBOLJI HOTELI NA SVETU
Novi londonski hotel
RESTORAN ZA FANOVE BRZINE
Muzika u hotelu
KORAK KA ZADOVOLJSTVU GOSTA
Kompanija EKO Serbia sa zadovoljstvom predstavlja uzbudljivu EKO Smile nagradnu igru, koja kupcima na EKO benzinskim stanicama pruža priliku da osv...
pročitaj jošU svetu hotelijerstva i ugostiteljstva, prvi utisak je ključan. Gosti očekuju besprekorno opeglanu posteljinu, peškire, zavese, stolnjake, salvete ...
pročitaj još