
Brunch Shelter: Ozbiljna kulinarska referenca
U Beogradu, brunch više nije samo društveni ritual – on je ozbiljan segment restoranske i hotelske gastronomije, a hotel Mama Shelter se istakao ka...
pročitaj jošPred vama je novi broj magazina Hoteli & Restoran za period proleće – jesen. Kao i uvek donosimo vam zanimljive novosti iz hotelsko-restoranske industrije, a više o sadržaju saznajte u nastavku.
Čuveni svetski vodič Michelin, nakon što već 123 godine preporučuje restorane ulazi i u svet hotela. Saznajte na osnovu kojih kriterijuma će hoteli dobijate Michelinove ključeve i koji naši hoteli su već, na neki način, uvršteni u hotelski vodič. Ispratili smo izgradnju hotelskog kompleksa koji se gradi u Sremskim Karlovcima, dok je na Kopaoniku u planu izgradnja hotela Rozeta Resort & Residence. Posebnu pažnju smo posvetili sudbini legendarnog hotela Jugoslavija i zašto će, najverovatnije, biti srušen iz temelja.
U temi broja obradili smo sve aspekte u kojima veštačka inteligencija može da bude od velike koristi hotelskoj industriji. Tamara Jovanović, pre-opening manager hotela Kocka nam je ispričala kako je protekao proces otvaranja hotela, sa kakvim se problemima suočavala i kako ih je rešila.
Tehnička kompetentnost više nije dovoljna za današnju radnu snagu, Ona mora biti svesna da posedovanje kognitivnih veština unapređuje njihove karijere i živote i voljna da ih primenjuje u odgovarajućim situacijama. Sve ovo i još mnogo više na temu značaja kognitivnih veština govori prof. dr. Jelena Šuleić.
Chef Kristijan Marenić u svom autorskom tekstu iznosi i objašnjava tvrdnju da bi restoran u hotelu trebao biti zaseban poslovni subjekt.
Dragiša Damljanović je novi Cellar master hotela St. Regis u Beogradu. U intervjuu nam otkriva kako se snašao na toj poziciji i kakvu gastronomsko-enološku ponudu možemo očekivati u ovom ekskluzivnom hotelu. Chef Dimitrije Acevski u svom maniru podseća na, pomalo zaboravljena pravila kada je u pitanju hollandaise sos, jedan od majki sosova i temelja francuske i svetske kuhinje.
Za ovaj broj priča i Lesley Gracie, dama koja je osmislila jedan od najpoznatijih brendova u svetu džina – Hendrick’s, a prošetali smo po hotelskim krovovima Beograda i donosimo vam ponudu njihovih roof top barova.
Sve ovo i još mnogo toga vas čeka u novom broju magazina Hoteli & Restorani, a kompletan magazin možete skinuti u PDF formatu na našoj web stranici.
Quince Flower je adresa na kojoj kreativnost, stil i vrhunski kvalitet postaju jedno i gde se kroz cveće kreira doživljaj, izrađen po meri onih koj...
pročitaj jošSmešten u samom srcu Beograda u građevini iz 19. veka nalazi se hotel Maison Royal koji sada više liči na umetničku galeriju nego na gradski smešta...
pročitaj jošPet godina nakon otvaranja, hotel Pavilion na Dorćolu ostaje sinonim za rafinirani beogradski šarm, a nakon nedavne temeljne renovacije krajem 2024...
pročitaj još