Sladoled od burate

Burrata sir je savršen za bezglutenski gelato

Burrata označava kremastu teksturu nalik maslacu

Burrata je puno mekša i masnija od mozzarelle

Mekana i kremasta unutrašnjost skrivena iza lagane siraste opne najbolje opisuje ovaj sir koji je kao stvoren za prave gurmane.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by lawrence tion cua ☻ (@eatboydotcom)

Sam naziv „burrata“ označava kremastu teksturu nalik maslacu. Burrata je puno mekša i masnija od obične mozzarelle, a njezinu kremastu unutrašnjost čini kombinacija mozzarelle i pavlake prepoznatljivo nežnog ukusa. Odlično će upotpuniti salate, a zbog svoje kremoznosti savršena je za pripremu bezglutenskog sladoleda.

Burrata gelato recept

SASTOJCI
* 100 mleka
* 150 ml tečnosti od burrate
* 180 g šećera
* 200 g burrate
* 200 ml pavlake
* voda od pomorandžinog cveta

PRIPREMA
100 ml mleka pomešajte sa 150 ml tečnosti od burrate, 180 g šećera i 200 g burrate zagrejte do 70°C. Zatim, ponovo izmiksajte i propasirajte kroz sito.
Dodajte 200 ml vrlo hladne pavlake i 2 kašike vode od pomorandžinog cveta, promešajte i ostavite u frižideru 1 sat. Smesu ulijte u aparat za sladoled i nakon četrdesetak minuta sladoled je spreman. Ostaje vam samo da ga poslužite sa bademima i medom.

AUTOR: SVETISLAV STOJANOVIĆ

FOTO: SHUTTERSTOCK

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.