Julius Meinl trening centar: Mesto na kom baristi postaju umetnici
Priprema kafe je umetnost, ali i vrhunska veština, a Julius Meinl trening centar idealno mesto da je savladate! Svaki iskusan ugostitelj zna da ...
pročitaj jošAko nam je nekad bilo bitno jedino s kim idemo na kafu, a ne kuda idemo ili šta pijemo, sada više nije tako. Sve više obraćamo pažnju na kvalitet kafe i način na koji se ona služi. Ukus nam se s vremenom izgradio i sve više osećamo razliku između „šoljice espresa“ koju popijemo na dva različita mesta.
View this post on Instagram
Gosti se sad vezuju za lokal zato što je u njemu „dobra kafa“, a ugostitelji izuzetno vode računa kada donose odluku o tome koju vrstu kafe će im ponuditi. Traže se novi ukusi, prate se svetski trendovi. Mnogi su iz ovog razloga u„Julius Meinl” kafi našli svoj omiljeni brend. Kako?
Tako što „Julius Meinl” spaja tradiciju i inovaciju, spaja one koji poznaju kako se pravi kafa već 150 godina i one koji su kreativni i hrabri da u taj proces neprestano unose inovacije.
Poznavaoci kafe naći će u „Julius Meinl” šoljici i svoje favorite u raznovrsnoj ponudi tzv. specijalnih kafa (Specialty coffee). Četiri puta godišnje „Julius Meinl” lansira nove serije specialty coffee u ograničenim količinama i ta single origin arabika može se smatrati zaista ekskluzivnim proizvodom – prava je poslastica za ljubitelje espresa.
View this post on Instagram
Većina ljudi, ipak, uživa u izbalansiranom ukusu mešavina kafe i – „Julius Meinl” se i tu može pohvaliti kreativnim pristupom. O tome najbolje svedoči poslednja serija blendova pod nazivom „The Originals“, mešavina četiri sorte arabike, pažljivo odmerena i s potpuno jasnim uvidom u poreklo svakog zrna. Ove sorte jedinstvenog porekla spajaju se sa zadivljujućim pričama uzgajivača, radnika zaduženih za prženje kafe i barista, koji su svojom strašću doprineli da „The Originals” dobiju svoj jedinstveni karakter i nezaboravan ukus. Zrna dolaze s posebno kontrolisanih područja, postoji tačna informacija o regiji, nadmorskoj visini plantaže, procesu obrade i prženju. Zato u „Julius Meinl” kažu da „svako zrno ima svoju priču“.
U Srbiji se u odabranim lokalima mogu probati dva blenda „The Originals“ kafe – Red Door i Vienna XVI. I dok je Vienna XVI mešavina četiri arabike iz Nigerije, Gvatemale, Indije i Brazila, s klasičnim tzv. bečkim načinom prženja, Red Door je eksplozija za čula – mešavina ukusa arabike iz Etiopije, Tanzanije, Gvatemale i Kostarike, s primesama citrusa, mlečne čokolade i prženog badema.
Možda je najjednostavnije da kad vidite „The Originals“ etiketu pomislite – hm, vrhunska kafa! Jer, to je baš to – kafa čije svako zrno poznajemo, spoj onih od kojih smo naučili da volimo kafu i nas koji ovu ljubav produbljujemo istražujući dalje.
Za „Julius Meinl” ova godina posebna je prvenstveno zbog toga što je Kristina Majnl, šefica odeljenja za inovacije u „Julius Meinl grupi”, postala i predsednica najuticajnije strukovne organizacije u ovom biznisu – Specialty Coffee Association. Mikrobiolog po struci, nakon medicinske karijere u Engleskoj, Tanzaniji i u Austriji, preuzela je mesto šefa tima koji radi na inovacijama u kompaniji „Julius Meinl”. U poslednjih desetak godina, koliko rukovodi ovim timom, lansirano je nekoliko odličnih proizvoda, serija inovativne opreme, kao i novih blendova koji su u domenu specialty coffee ručno pravljenih kafa, majstorskog kvaliteta.
Kristina Majnl je već najavila da će jedan od njenih glavnih ciljeva, tokom predsedavanja asocijacijom, biti rad na daljoj promociji programa specialty coffee, kao i razvoju održivog rasta u industriji kafe širom sveta.
Priprema kafe je umetnost, ali i vrhunska veština, a Julius Meinl trening centar idealno mesto da je savladate! Svaki iskusan ugostitelj zna da ...
pročitaj jošU današnje vreme gosti restorana, kafića i hotela očekuju mnogo više od same ponude hrane i pića – žele jedinstveno iskustvo koje odražava prepozna...
pročitaj jošNa koji način da se ugostiteljski sektor HoReCa u Srbiji izbori sa izazovima dinamičnog tržišta, kako da privuče adekvatnu radnu snagu i prilagodi ...
pročitaj još