
Hotel Maison Royale: Francuski šarm, toplina i luksuz
Smešten u samom srcu Beograda u građevini iz 19. veka nalazi se hotel Maison Royal koji sada više liči na umetničku galeriju nego na gradski smešta...
pročitaj jošPet godina nakon otvaranja, hotel Pavilion na Dorćolu ostaje sinonim za rafinirani beogradski šarm, a nakon nedavne temeljne renovacije krajem 2024. godine, potvrđuje svoj status kao jedan od najprepoznatljivijih boutique hotela u glavnom gradu Srbije.
Smešten u zgradi iz 1920-ih, nekadašnjoj art deco vili koju su projektovali ugledni arhitekti Branislav i Danica Kojić, Pavilion danas predstavlja skladnu sintezu istorijske elegancije i savremenog luksuza. Zgrada na adresi Dobračina 39 nekada je bila rezidencija bračnog para Zamboni, a zatim i sedište iranske ambasade.
View this post on Instagram
Danas, u pažljivo obnovljenom ambijentu, hotel odiše autentičnošću i karakterom, ne narušavajući kulturno-istorijski kontekst prostora. Renoviranje je sprovedeno s posebnom pažnjom na očuvanje arhitektonskih vrednosti, dok su u enterijer uvedeni savremeni materijali, sofisticirani tonovi i funkcionalna rešenja prilagođena zahtevima modernih putnika.
Unutrašnjost hotela karakteriše visoka estetika i pažljivo osmišljen dizajn. Sobe i apartmani uređeni su tako da reflektuju balans između intimnosti i otmenosti, a zajednički prostori poput atrijuma i restorana zrače toplinom i gostoprimstvom. U centralnom atrijumu dominiraju stolice čiji su elementi specijalno prilagođeni ovom prostoru – nogari su zamenjeni sankama zbog zahtevne kamene podloge. Apartmanske terase takođe pružaju osećaj udobnosti, bez narušavanja neoklasičnog ambijenta.
View this post on Instagram
U skladu sa sve višim očekivanjima savremenih gostiju, unapređena je i gastronomska ponuda. Restoran hotela Pavilion kombinuje lokalne i internacionalne kulinarske pristupe, uz izražen senzibilitet za prezentaciju i kvalitet sastojaka. Doručak se služi od 8 do 15 časova i uključuje jela poput Benedict jaja sa lososom, Croque-Madame, engleski doručak i raznovrsne domaće kroasane.
Večernji meni, dostupan od 16 do ponoći (petkom i subotom do 01h), obuhvata specijalitete poput rižota sa škampima, tartara od govedine i tune, lososa sa kremom od šargarepe i krompira, te raskošne vinske plate. Uz bogatu vinsku kartu, restoran nudi i autorske koktele iza kojih stoji tim iskusnih miksologa – sve to u atmosferi koja poziva na uživanje bez žurbe.
Pored vrhunskog ugostiteljstva, hotel Pavilion sve češće postaje i mesto susreta umetnosti, kulture i savremenog urbanog duha. Redovni programi u saradnji sa lokalnim umetnicima i kreativcima dodatno pozicioniraju hotel kao relevantan deo beogradske lifestyle scene.
View this post on Instagram
Sa jasno definisanim identitetom, kvalitetnim sadržajem i postojanim ulaganjima u estetiku i funkcionalnost, Pavilion se profiliše kao mesto za sve one koji u hotelskoj industriji prepoznaju važnost autentičnog iskustva i visoke profesionalne kulture usluge.
Prvi čovek hotela St. Regis, najluksuznijeg brenda u internacionalnom portfoliju kompanije Marriott, Marc De Ruijter je od 1995. godine na vodećim ...
pročitaj jošSmešten u samom srcu Beograda u građevini iz 19. veka nalazi se hotel Maison Royal koji sada više liči na umetničku galeriju nego na gradski smešta...
pročitaj jošEXPO 2027 je prilika decenije – ali samo uz jedinstvenu viziju i saradnju svih aktera, saglasni su učesnici konferencije na kojoj su otvorena ključ...
pročitaj još