boutique hotel pavilion beograd
06.07.2025 Hoteli

Boutique dragulj: Hotel Pavilion u novom ruhu

Pet godina nakon otvaranja, hotel Pavilion na Dorćolu ostaje sinonim za rafinirani beogradski šarm, a nakon nedavne temeljne renovacije krajem 2024. godine, potvrđuje svoj status kao jedan od najprepoznatljivijih boutique hotela u glavnom gradu Srbije.

Hotel Pavilion butique dragulj u novom ruhu

Smešten u zgradi iz 1920-ih, nekadašnjoj art deco vili koju su projektovali ugledni arhitekti Branislav i Danica Kojić, Pavilion danas predstavlja skladnu sintezu istorijske elegancije i savremenog luksuza. Zgrada na adresi Dobračina 39 nekada je bila rezidencija bračnog para Zamboni, a zatim i sedište iranske ambasade.

Danas, u pažljivo obnovljenom ambijentu, hotel odiše autentičnošću i karakterom, ne narušavajući kulturno-istorijski kontekst prostora. Renoviranje je sprovedeno s posebnom pažnjom na očuvanje arhitektonskih vrednosti, dok su u enterijer uvedeni savremeni materijali, sofisticirani tonovi i funkcionalna rešenja prilagođena zahtevima modernih putnika.

Intimno i otmeno – boutique hotel Pavilion

Unutrašnjost hotela karakteriše visoka estetika i pažljivo osmišljen dizajn. Sobe i apartmani uređeni su tako da reflektuju balans između intimnosti i otmenosti, a zajednički prostori poput atrijuma i restorana zrače toplinom i gostoprimstvom. U centralnom atrijumu dominiraju stolice čiji su elementi specijalno prilagođeni ovom prostoru – nogari su zamenjeni sankama zbog zahtevne kamene podloge. Apartmanske terase takođe pružaju osećaj udobnosti, bez narušavanja neoklasičnog ambijenta.

U skladu sa sve višim očekivanjima savremenih gostiju, unapređena je i gastronomska ponuda. Restoran hotela Pavilion kombinuje lokalne i internacionalne kulinarske pristupe, uz izražen senzibilitet za prezentaciju i kvalitet sastojaka. Doručak se služi od 8 do 15 časova i uključuje jela poput Benedict jaja sa lososom, Croque-Madame, engleski doručak i raznovrsne domaće kroasane.

Hotel Pavilion za uživanje bez žurbe

Večernji meni, dostupan od 16 do ponoći (petkom i subotom do 01h), obuhvata specijalitete poput rižota sa škampima, tartara od govedine i tune, lososa sa kremom od šargarepe i krompira, te raskošne vinske plate. Uz bogatu vinsku kartu, restoran nudi i autorske koktele iza kojih stoji tim iskusnih miksologa – sve to u atmosferi koja poziva na uživanje bez žurbe.

Pored vrhunskog ugostiteljstva, hotel Pavilion sve češće postaje i mesto susreta umetnosti, kulture i savremenog urbanog duha. Redovni programi u saradnji sa lokalnim umetnicima i kreativcima dodatno pozicioniraju hotel kao relevantan deo beogradske lifestyle scene.


Sa jasno definisanim identitetom, kvalitetnim sadržajem i postojanim ulaganjima u estetiku i funkcionalnost, Pavilion se profiliše kao mesto za sve one koji u hotelskoj industriji prepoznaju važnost autentičnog iskustva i visoke profesionalne kulture usluge.

AUTOR: Svetislav Stojanović / N.S.

FOTO: IG/pavilion_belgrade

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.

još iz kategorije