Pretraga
Proizvodi 25.10.2025

Tri lica kimchija: KIKKOMAN inspiracija za profesionalce i eksplozija ukusa na vašem stolu

Nataša Stevanović
Kikkoman recepti
Promo Spices of The World/Kikkoman

U svetu gastronomije gde konstantno prepliću autentičnost i inovacija, Kikkoman nastavlja da postavlja standarde kvaliteta i ukusa.

Ovog puta, u fokusu su tri Kikkoman recepta inspirisana popularnim korejskim specijalitetom – kimchijem, koji donosi savršenu ravnotežu pikantnih, slatko-kiselih i fermentisanih nota.

Slatko-kiseli sos od paradajza

Sastojci: 500 g Roma paradajza, 1 žuti Roma paradajz (krupan), ½ glavice crnog luka, 3 čena belog luka, 50 ml Kikkoman Naturally Brewed Less Salt soja sosa, ½ kašičice TABASCO® ljutog sosa, 1 kašika jabukovog sirćeta, 3 kašičice meda, 1 kašika Kikkoman terijaki marinade, ½ kašike sušenog bosiljka, 2 kašičice sveže mlevenog crnog bibera

kikkoman recepti
Promo Spices of The World/Kikkoman

Korak 1 – priprema paradajza
Očistite povrće i uklonite peteljke. Paradajz isecite na četvrtine i dinstajte oko 30 minuta dok voda ne ispari. Procedite kroz sito.

Korak 2 – kuvanje i začinjavanje
Oljuštite žuti paradajz i isecite ga na sitne kockice. Luk i beli luk sitno iseckajte i dodajte u paradajz sos zajedno sa žutim paradajzom. Kuvajte na tihoj vatri uz povremeno mešanje. Dodajte sve začine i kuvajte još 2–3 minuta. Možete sve izmiksati u blenderu da bude glatko ili ostaviti sa komadićima povrća.

Korak 3 – kompletiranje
Sipajte sos u čiste i suve tegle, poklopite pa stavite u prethodno zagrejanu rernu. Pasterizujte na temperaturi do 120°C oko 30 minuta. Ostavite da se hladi preko noći, nemojte prevrtati tegle naopako.

Savet: Ovaj sos je odlična osnova za jela sa pirinčem, rezancima i drugim žitaricama, uz dodatak povrća, mesa ili ribe.

Kimchi od krastavca

Sastojci: 1 krastavac (oko 150 g), ¼ kašičice soli, 1 kašika Kikkoman Spicy Chili Sauce za Kimchi, 1 kašičica šećera, 1 kašičica mlevenog susama, po želji: Kikkoman Toasted susamovo ulje ili maslinovo ulje

kikkoman recepti
Promo Spices of The World/Kikkoman

Korak 1 – priprema krastavca
Operite krastavac i isecite ga na manje komade. Utrljajte so i ostavite u činiji oko 10 minuta. Isperite krastavac da uklonite so i ocedite.

Korak 2 – začinjavanje i posluživanje
Pomešajte krastavac sa Kikkoman Spicy Chili Sauce for Kimchi, šećerom i mlevenim susamom (ili stavite sve u kesu koja se može zatvoriti) i ostavite u frižideru najmanje 15 minuta. Po želji prelijte susamovim ili maslinovim uljem i poslužite.

Savet: Marinirani kimchi od krastavca može se čuvati u frižideru 3–4 dana.

Kimchi od kineskog kupusa

Sastojci: ½ glavice kineskog kupusa (oko 500 g), 1 kašičica soli, 5 kašika Kikkoman Spicy Chili Sauce for Kimchi

kikkoman recepti
Promo Spices of The World/Kikkoman

Korak 1 – priprema kupusa
Operite kineski kupus i isecite ga na komade veličine jednog zalogaja. Stavite kupus u činiju i pospite solju. Pokrijte činiju, pritisnite težim predmetom i stavite u frižider na 2–3 sata. Dobro ocedite kupus.

Korak 2 – začinjavanje i posluživanje
Pomešajte kupus sa Kikkoman Spicy Chili Sauce za Kimchi (ili stavite sve u kesu koja se može zatvoriti), pa ostavite da se marinira u frižideru preko noći. Poslužite.

Savet: Marinirani kimchi od kupusa može se čuvati u frižideru oko 7 do 10 dana.

Kikkoman soy sauce
Promo Spices of The World/Kikkoman

Uz Kikkoman soja sos sada dostupan i u ekonomičnom pakovanju od 500 ml, profesionalni kuvari i ugostitelji mogu lakše kreirati veće količine jela bez kompromisa u kvalitetu.

Spices of the World d.o.o.
Jurija Gagarina 227/35, Beograd
Tel. +381 11 7184781
[email protected]
www.spices.rs

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre nego što objavite komentare, posetite i upoznajte se sa uslovima korišćenja usluge.