MONIN je razvio PARAGON posebno za miksologe – uzdiže manje poznate biljne vrste sa svih strana sveta, pružajući koktel stručnjacima cordiale s retkim i izuzetnim ukusima.
Prvo poglavlje, Pepper Collection obuhvata tri varijante: Beli penja biber iz Kameruna, Rue bobice iz Etiopije i T Timur bobice iz Nepala. Kako bi se izvukli kompleksni ukusi svakog sastojka, PARAGON koristi kombinaciju tehnologija, uključujući jedinstvenu upotrebu superkritičnog CO2, kao i parnu i molekularnu destilaciju. Svaka tehnika izdvaja specifičan element aromatskog profila sastojka, omogućavajući potpuno rekreiranje njegovog punog spektra ukusa.
U drugom poglavlju, nazvanom Mystic Collection, fokus je na biljkama različitog porekla, sa retkim biljnim aromama. Hvatanjem njihovih dragocenih esencija, PARAGON pruža jedinstveno i mistično senzorno iskustvo. PARAGON već dugo istražuje najudaljenije delove sveta u potrazi za retkim sastojcima, a najnovija Mystic Collection ide i korak dalje, putujući kroz vreme i otkrivajući mirise koje su koristile drevne civilizacije. Ovo daje barmenima priliku da kreiraju jedinstvene napitke koji zaista uzdižu njihovu koktel kartu.
PARAGON Mystic Collection nastaje iz želje da se ponovo povežemo sa svetim dimenzijama, dok istovremeno revolucionizujemo miksologiju. Inspirisana je trima posebnim biljkama: Vetiver, Labdanum i Palo Santo, koje potiču iz Jave, Španije i Gran Čaka.
Vetiver, poznat i kao khamaré, je biljka poreklom iz južne Afrike i jugoistočne Azije. Već vekovima simbolizuje stabilnost i snagu, budeći korene duše. U miksologiji i parfimeriji, njen zemljani i tuberozni karakter, obogaćen notama bora, čini je nezamenjivim sastojkom.
View this post on Instagram
Aromatski profil: kompleksan profil snažnih zemljanih, drvenastih, tuberoznih i borovih nota. Primećuju se i tonovi bobičastog voća, začina i sladića.
Labdanum se dobija iz žbuna Cistus Ladaniferus u južnoj Španiji. Reč je o dragocenoj smoli koja uspeva zahvaljujući toploti i suvoći. U starom Egiptu simbolisala je duhovnu plodnost bogova. Koristila se kao nevidljiva amajlija sa sposobnošću posredovanja, u tradiciji nasleđenoj od starih Egipćana i jevrejskih plemena.
View this post on Instagram
Aromatski profil: topao, mošusan i blago sladak ukus. Pruža bogat i dugotrajan ukus na nepcu.
Sveto drvo Palo Santo raste u Gran Caku u Južnoj Americi. Poštovale su ga civilizacije Maja, Inka i drugi starosedeoci Latinske Amerike. Korišćeno je kao amajlija u rukama iscelitelja i šamana za isterivanje zlih duhova tokom rituala dimljenja, donoseći mir i spokojstvo.
View this post on Instagram
Aromatski profil: izražene drvenaste i dimne note, uz primesu gorčine i začina. Popularan tokom cele godine, a naročito u hladnijim sezonama.
Prijavite se i prvi saznajte za novosti, ekskluzivne ponude i događaje.