
Restoran Fortunato: Kultna gastronomska rimska priča sada i u Beogradu
U srcu Rima, nekoliko koraka od Panteona, restoran Da Fortunato nosi unutar svojih zidova dugu porodičnu tradiciju gostoprimstva, strasti i profesi...
pročitaj jošPosle 30 godina života u Toskani, ljubav prema Tisi je presudila i Angela Farkaš je zamenila Sijenu za rodno Bačko Gradište. Ali, i dalje je u Lepoj Toskani, kako je, potpuno logično, nazvala svoj gastro bar.
Ova energična i sposobna žena od ranog jutra zamesi testo za picu, a dok ono za fokaču raste, sveža pasta se suši.
“Za italijansku kuhinju su potrebni jednostavni, ali kvalitetni sastojci. Sama pravim pelat sa bosiljkom, sosove za paste, kreme za kolače… Sve je domaća radinost”, kaže Angela, kojoj je suprug kuvar najveća podrška.
Garancija kvaliteta je sigurno i to da su njih dvoje držali dva restorana u Italiji, tako da na meniju su provereni klasici poput kalcona, brusketa, lazanja, sve vrste pasti, a od slatke palete tu su tiramisu, pana kota, kanoli i naravno sladoled. A kad izaberete jednu od 8 pica koje su na meniju, kečap ćete dobiti samo na vaše insistiranje. Jer, Angela zna kako je to u Italiji: Ne, nikako!
PROFIL
Adresa: Glavna 3, Bačko Gradište
Tel.: +381 69 64 555 7
Radno vreme: od 10 do 22 h; ponedeljkom ne radi
Instagram: _bella_toscana_
Ugostiteljstvo je grana privrede u kojoj je jedina konstanta neprestana promena i evolucija. U industriji gde opstanak i uspeh zavise od sposobnost...
pročitaj jošU svetu ugostiteljstva, gde su kvalitet usluge i ukupni utisak gosta na prvom mestu, komunikacija često ostaje nevidljiv, a ipak najznačajniji alat...
pročitaj jošRodonačelnici fine dining street fooda u našoj zemlji, Stefan i Sara Živković, nakon što su osvojili Beograd ukusima na Zemunskoj pijaci, početkom ...
pročitaj još