Cafe Bar & Restoran preporuka
29.04.2025 Restoran

Cafe Bar & Restoran preporuka: Nova jela na meniju poznatih restorana, od predjela do deserta

Ako tražite nove ukuse, poznati restorani imaju šta da ponude. Od svežeg kruda od školjki u Vera Cafeu, preko aromatičnog karija sa kokosovim mlekom u KuKu restoranu, do modernog sutlijaša sa karamelom, lešnicima i amareto penom u Le Kloku – nova jela spajaju autentične recepte i savremene ideje, nudeći nešto za svaki ukus, od predjela do deserta.

Cafe Bar & Restoran preporuka – Nova jela na meniju poznatih restorana

Nova jela na meniju – Vera Cafe, predjelo Otkako je otvoren, ovaj lokal donosi zanimljiva i autentična jela, a iz njihovog novog menija izdvajamo krudo od školjki. Crudo je italijanska i španska reč za sirovo, a odnosi se na jelo koje se ne kuva, obično od ribe, morskih plodova ili mesa. U ovom slučaju školjke su začinjene maslinovim uljem, citrusima, vinegretom i serviraju se uz sitno seckani vlašac i jestivo cveće i bilje.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by VERA (@vera_serbia)


Nova jela na meniju – KuKu, glavno jelo Nakon što je osmišljen novi brunch meni, prestonički restoran KuKu je prilagodio i radno vreme, te su sada otvoreni svakog dana od 12 časova. Jedno od glavnih jela koje nam se dopalo je kari sa piletinom, povrćem i pirinčom pripremljen na kokosovom mleku.

View this post on Instagram

 

A post shared by Le Klok bistro (@le_klok_bistro)

Nova jela na meniju – Le Klok, desert Ovaj sutlijaš kojio je novina u novosadskom bistrou spaja klasične ukuse sa sofisticiranim dodacima. Karamel donosi puterastu slatkoću, hrskavi lešnici pružaju teksturalni kontrast, dok amareto pena unosi nežnu, vazdušastu notu badema. Suve kajsije i džem od kajsija dodaju osvežavajuću voćnu svežinu, zaokružujući desert koji miriše na prošlost, stvarajući nove uspomene za budućnost.

AUTOR: Svetislav Stojanović / N.S.

IZVOR: Cafe Bar & Restoran

FOTO: AI

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.

još iz kategorije