Pretraga
Restoran 01.10.2025

Novi broj B2B magazina CaféBar & Restoran: San Benedetto, Cavallino i trendovi koji oblikuju tržište

Stojanovic

Ugostitelj pre svega mora imati emotivnu inteligenciju, sposobnost da prepozna potrebe gosta, ali i svog tima. Zatim dolaze doslednost, otpornost na stres, brzina u razmišljanju, ali i sposobnost da bude prisutan, da zna kad treba reagovati, kad saslušati, a kad pustiti stvari da teku. Uspešan ugostitelj je kombinacija lidera, psihologa, domaćina i operativca. Ovo je jedna od sadržajnijih definicija ugostitelja, koju je dao Boro Todorović direktor operacija hotela Gorski & Spa, prilikom našeg razgovora u proleće ove godine.

Upravo iz tog hotela nam dolazi jedan od sagovornika u ovom broju. Stevan Pejdanovski chef kuhinje restorana La Pista nam je otkrio šta se krije iza novog jelovnika.

CafeBar & Restoran 76

Chef Pavle Milosavljević iz hotela Divine nam je takođe otvorio vrata svoje kuhinje i ispričao čime se vodi kada kreira nova jela.

Priča sa naslovne je vezana za San Benedetto vodu, brend koji je uvršten na listu istorijskih brendova Italije.

CafeBar & Restoran 76

A kad smo već u Italiji, predstavljamo vam Ristorante Cavallino koji je otvoren 1950. godine po ideji vlasnika Enza Ferrarija čuvenog mogula Formule 1, a u kojem danas jela priprema chef Massimo Bottura.

Head pastry chef Jennifer D’Souza nas uvodi u jedinstveno iskustvo St. Regis Afternoon Tea rituala, a chef Igor Angelov nam je ispričao koliko je vremena trebalo da veganska kuhinja dobije mesto koje zaslužuje.

CafeBar & Restoran 76

Predstavljamo vam i novootvoreni ekskluzivni restoran Elizabeth, kao i još jedan prestonički street food biser, Thyme Indian, čije je “srce” indijski chef Subash Chand Thakur.

Ističemo važnost u promeni narativa prilikom primene zero waste koncepta i kako gostu približiti ukuse iz delova namirnica koje su do sada bile zapostavljene. U ovom broju vas bliže upoznajemo sa Lavljom grivom, po mnogima najkvalitetnijom gljivom, uz predloge kako da je pripremite i u kojim jelima.

Chef Kristijan Marenić nas upoznaje sa kulinarskom tehnikom pravljenja emulzije, a chef Nikola Milovanović daje odgovor na pitanje da li je moguće očuvati kvalitet u restoranu sa preobimnim jelovnikom.

CafeBar & Restoran 76

Posetili smo i renovirani restoran Rivera u Šapcu, a ljubitelji Supertoskanaca će moći da pročitaju genezu nastanka i trnoviti put od prosečnih do vrhunskih vina.

Na kraju restoranskog dela magazina čeka vas priča o restoranu Kukurića Vrtovi, kao i ostalih restorana koji čine gastronomski mozaik Trebinja.

CafeBar & Restoran 76

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre nego što objavite komentare, posetite i upoznajte se sa uslovima korišćenja usluge.